Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Κρατική διαφήμιση σε blogs και sites


Παρ'ότι σε περίοδο "οικονομικής κρίσης", οι κρατικές επιχειρήσεις φροντίζουν να "ενισχύουν" με κρατικές διαφημίσεις τον Τύπο αλλά και ορισμένα blogs και sites ...


Για τις ενισχύσεις στις εφημερίδες μπορείτε να πάρετε μια γεύση στην σχετική ανάρτηση της

Στην παρούσα ανάρτηση θα ασχοληθούμε με κάποιες περιπτώσεις κρατικής διαφήμισης σε ιστοσελίδες και blogs που έψαξε και βρήκε ο Παραπολιτικός! Όπως θα δείτε, πέρα από τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τα κριτήρια (;) που θέτει το κράτος στο μοίρασμα της διαφήμισης, υπάρχει σοβαρό θέμα ως προς την αξιοπιστία και τις σχέσεις των συγκεκριμένων ιστοτόπων με την κυβέρνηση...

Πρώτο site με το οποίο θα ασχοληθούμε, το γνωστό και μη εξαιρετέο Antinews του FactorX, δηλαδή του Β. Ζήση, πρώην δημοσιογράφου του Ε.Τ. και φίλου του Ρουσόπουλου!

Με διαφημίσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ στο site του, μπορούμε να πούμε πως οι φίλοι του είναι "αδελφικοί"! Η προσφορά του στην παράταξη από την δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα ανταμοίβεται!
Δεύτερο το site της "γαλάζιας" εφημερίδας "Η Άποψη", με διπλό "χτύπημα" από τον ΟΠΑΠ!


Τρίτο το "ειδησεογραφικό - αποκαλυπτικό" i-reporter.gr! ΟΠΑΠ κι εδώ!
Τέταρτο, το parapolitika.gr, που όπως μας ενημερώνει στην περιγραφή του πρόκειται για "παρασκηνιακό ειδησεογραφικό site"! ΟΑΕΔ και ΟΠΑΠ οι διαφημίσεις! Τυχαίο που καθημερινά υπάρχει και μια ανάρτηση που βλέπει "εσωκομματικές τριβές" στο ΠΑΣΟΚ;Last, but not least o Γ.Τράγκας! Φαίνεται πως τα εκατομμύρια ευρώ που απλόχερα του χαρίζει η κυβέρνηση για τα έντυπα του δεν είναι αρκετά! Γι'αυτό ακόμα και το tragasnet.gr έχει διαφήμιση του ΟΠΑΠ!
Όπως διαπιστώνετε, το μοίρασμα σαφώς γίνεται με ... αξιολογικά κριτήρια!

Ιδεοδοχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: