Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ναι! Πήραν κτίριο χωρίς ...αποχωρητήρια!

Αποκάλυψη: Μια απίστευτη ιστορία διαπλοκής με τη μίσθωση ακινήτου από τα ΕΛΠΕ, μια κατασκευαστική εταιρεία που χρεοκόπησε και τα χρέη στην Eurobank!
.
Από τον Πέτρο Μυλωνά
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Τα ΕΛΠΕ, υπό τη διοίκηση του 77χρονου Τίμου Χριστοδούλου, αποφάσισαν στις αρχές του χρόνου να προχωρήσουν στη μίσθωση ακινήτου 28.000 τ.μ. στην οδό Χειμάρας στο Μαρούσι για τη στέγαση των κεντρικών γραφείων των Ελληνικών Πετρελαίων.
Κατά τις πληροφορίες, η αγορά του ακινήτου -το οποίο ήταν ημιτελές- έγινε μέσω σύμβασης operating leasing έναντι του ποσού των 70 εκατ. ευρώ και με το ενοίκιο στις 300.000 ευρώ.
Ποιο είναι τώρα το απίστευτο; Ότι το κτίριο δεν έχει επαρκή ...αποχωρητήρια με όσα ευνόητα προβλήματα συνεπάγεται αυτό για το προσωπικό που εγκαθίσταται!!!
Αυτό που δεν μπορεί να θεωρηθεί απίστευτο, είναι η ...ιστορία του κτιρίου η οποία ενδεχομένως και να εξηγεί πολλά:
Το ακίνητο αυτό- που βλέπετε και στη φωτογραφία- έχει ανεγερθεί από την εταιρία Ektasis Development. Ναι, πρόκειται για την εταιρεία που προσφάτως βρέθηκε υπό χρεοκοπία...
Η κατασκευαστική αυτή εταιρεία χρωστούσε εκατοντάδες εκατομύρια ευρώ στις τράπεζες εκ των οποίων τα περισσότερα στην Eurobank. Σημειώνεται ότι το "αδελφάκι" της Eurobank, η Πετρόλα, έχει τον μετοχικό έλεγχο των ΕΛΠΕ...
Με την αγορά λοιπόν από τα ΕΛΠΕ, με την...

μέθοδο operating leasing, του κτιρίου της ΕΚΤΑΣΙΣ έναντι 70 εκατ. ευρώ η Eurobank πήρε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο τα λεφτά της, το ελληνικό Δημόσιο ως βασικός μέτοχος πλήρωσε (όπως πάντα) και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ...δεν υπάρχουν σωστά αποχωρητήρια!!!
Λέγεται μάλιστα ότι εξαιτίας αυτού του προβλήματος αναζητείται τώρα ...νέο κτίριο, πιο κατάλληλο!
Δεν είναι καταπληκτικά όλα αυτά; Κι ακόμη πιο καταπληκτικά τα συμπεράσματα που βγαίνουν...

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: