Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Σε «γερμανικό θαύμα» ελπίζει ο Χριστοφοράκος

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ * ΔΕΙΠΝΑ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


Στο τελευταίο «γερμανικό θαύμα» προσβλέπει πλέον ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και οι συνήγοροί του, μετά τη διαφαινόμενη άκαρπη προσπάθεια για την άσκηση δίωξης σε βάρος του στη Γερμανία.

«Η κ. Νικολοπούλου μού είπε ότι έχει μιλήσει  μαζί σας για ένα διαφημιστικό λεωφορείο/περίπτερο» αναφέρει  η Σίλκε Πανορίου, στέλεχος της Siemens§Δύσκολη έως αδύνατη πλέον η δίωξη στη Γερμανία, για τον Μιχ. Χριστοφοράκο «Η κ. Νικολοπούλου μού είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας για ένα διαφημιστικό λεωφορείο/περίπτερο» αναφέρει η Σίλκε Πανορίου, στέλεχος της Siemens§Δύσκολη έως αδύνατη πλέον η δίωξη στη Γερμανία, για τον Μιχ. Χριστοφοράκο Τις προσεχείς ημέρες λογικά αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Μονάχου, με την οποία θα γνωστοποιείται το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας που μόνος του προκάλεσε ο Μ. Χριστοφοράκος, καταθέτοντας επί ώρες στοιχεία για τη λειτουργία των «μαύρων ταμείων» στην Ελλάδα, που δεν αποτυπώθηκαν και στα χαρτιά.

Ο τέως Νο1 της Siemens παζάρευε για το τι θα γραφτεί στην απολογία του και προστάτευσε αποδέκτες μιζών και πολιτικούς φίλους, κάτι που μάλλον καθιστά αδύνατη τη δίωξή του, δεδομένου ότι «διαχειρίστηκε» με διακριτικότητα και όσες πληροφορίες ή στοιχεία είχε για «κεφαλές» της μητρικής εταιρείας. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση περί της αρχειοθέτησης του φακέλου «Χριστοφοράκου» από την εισαγγελέα Hildegard Baumler - Hosl, εκτός κι αν υπάρξουν ανατροπές.

Στράφμπεφελ

Το τελευταίο «δώρο» που θα μπορούσε να λάβει ο Μιχ. Χριστοφοράκος απ' αυτή τη διαδικασία είναι μόνο μια εισαγγελική εντολή για εκτέλεση ποινής, στράφμπεφελ αποκαλείται, βάσει της γερμανικής ποινικής δικονομίας. Πρόκειται για διαδικασία επιβολής προστίμου στην περίπτωση που ο υπαίτιος διάπραξης πλημμεληματικών αδικημάτων ομολογήσει την ενοχή του και η δίωξη κλείσει χωρίς δίκη. Αν στην περίπτωση Χριστοφοράκου επιβληθεί πρόστιμο, έπειτα από ομολογία του για συμμετοχή π.χ. στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Siemens, τότε ο πρώην manager, έστω και μ' αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσει μια καταδικαστική απόφαση, χρήσιμη για να επικαλεστεί αργότερα το δεδικασμένο, εφόσον παραδοθεί στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα ισόβια.

Ως προς το εκκρεμές σκέλος του ελληνικού εντάλματος έκδοσής του και παρά τη θετική εισαγγελική πρόταση, την απόφαση περί αυτού θα λάβει το Εφετείο (Τμήμα Ι) του Μονάχου περί τα τέλη Ιουλίου. Ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το ποια θα είναι η απόφαση, αν θα είναι ομόφωνη ή με μειοψηφία, καθώς και πόσο αυτή θα επηρεαστεί από την έντονη ελληνική πολιτική απαίτηση υπέρ της παράδοσης Χριστοφοράκου ή τον υπολογισμό της δυσανάλογης ποινής με την οποία απειλείται ο Γερμανός Μ. Χριστοφοράκος από την Αθήνα.

Εκλεκτικές σχέσεις

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε εκλεκτικές σχέσεις με δημοσιογράφους. Το απέδειξαν τα στοιχεία των κοινωνικών εκδηλώσεων που προσεκτικά οργάνωνε, είτε με ταξίδια στο πλαίσιο των αγώνων της Formula Ι είτε σε θέρετρα του Τιρόλο, είτε σε κλειστά δείπνα στο σπίτι του. Οι συνδαιτυμόνες του δημοσιογράφοι εκπλήρωναν τον κανόνα του power possition στα media, ήταν προβεβλημένοι και περιβάλλονταν από αποδοχή. Ο Παύλος Τσίμας ήταν ένας από αυτούς. Εμφανίζεται ως προσκεκλημένος του Μ. Χριστοφοράκου (και) σε τρία τουλάχιστον κλειστά δείπνα (Νοέμβριος 2005, Φεβρουάριος 2006, Φεβρουάριος 2007). Σ' αυτό του Φεβρουαρίου του 2006 ως προσκεκλημένη του Μ. Χριστοφοράκου στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Ολγα Τρέμη, η κυρίαρχος των ειδήσεων των οκτώ.

Και καλά με τα κοινωνικά δείπνα και με τις δημόσιες σχέσεις. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως μαρτυρά το αρχείο του που βρίσκεται στην πολύκροτη δικογραφία, διάλεγε και τους δημοσιογράφους με τους οποίους συνεργαζόταν επαγγελματικά.

About media

Μια από τις συνεργασίες του αφορά την Ειρήνη Νικολοπούλου (τώρα στην ΕΡΤ) και την εταιρεία συμφερόντων της ABOUTMEDIA, η οποία έχει εξασφαλίσει συμβάσεις από τη Siemens (το αναφέρει άλλωστε και στην ιστοσελίδα της).

Από τα στοιχεία της δικογραφίας της Siemens και ειδικότερα από την αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ της υπεύθυνης επικοινωνίας της εταιρείας με τη γραμματέα (εξ απορρήτων) του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν τα εξής:

Η εταιρεία της Ειρήνης Νικολοπούλου, ABOUTMEDIA, ανέλαβε το 2005 και παρέδωσε στη Siemens corporate video για τα μεγάλα έργα αξίας 70.000 ευρώ. Τα σχόλια γι' αυτό το έργο, όπως μεταφέρονται, είναι θετικά, και υπάρχει και «ουρά» της τάξης των 20-30.000 ευρώ για την οποία ζητείται η επιβεβαίωση. Επίσης, την ίδια περίοδο στα σκαριά είναι και μεγάλο τηλεοπτικό σποτ αξίας 350.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το στέλεχος της Siemens, Σίλκε Πανορίου, «η κ. Νικολοπούλου μού είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας για ένα διαφημιστικό λεωφορείο/περίπτερο, στο οποίο θα υπάρχει ένα Themenpark του μέλλοντος (λύσεις της Siemens το 2025). Κοστολόγιο θα έχω την επόμενη εβδομάδα».

Αυτά προκύπτουν, προς στιγμήν, από το πλούσιο αρχείο Χριστοφοράκου. *

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: