Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΑΠΩΝ ο Δήμαρχος από τα Δημοτικά Συμβούλια

ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ε. ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Δε θέλαμε να το πιστέψουμε, αλλά τελικά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας είναι ΑΠΩΝ και από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!


Πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Και επειδή δε θέλουμε να φανούμε υπερβολικοί, σας παραθέτουμε απλά τα στοιχεία, με μεγάλη μας λύπη για αυτό που συμβαίνει.

2008


26 Προσκλήσεις για Δ.Σ.
25 συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν ( η μία τηλεφωνικά για ψήφισμα Μπαταξή )
24 ουσιαστικά συνεδριάσεις

16 ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

2009 (μέχρι σήμερα)

18 Προσκλήσεις για Δ.Σ.
Η 5η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κηδείας στελέχους του ΠΑΣΟΚ (οι κακές γλώσσες μιλούν για ευρωπαϊκό αγώνα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού αλλά εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε πως ο Δήμαρχος βάζει πάνω από την πόλη τον Ολυμπιακό-και ας ξέρετε όλοι τη δική μας αδυναμία στην ομάδα αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει)
Η 16η συνεδρίαση-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ και απουσιάζοντος του Δημάρχου. Μιλάμε για τη συνεδρίαση εκείνη που στην ουσία ο εκάστοτε Δήμαρχος ΄΄λογοδοτεί΄΄ στους δημότες για το συνολικό έργο της Δημοτικής Αρχής για το έτος που πέρασε.
16 συνεδριάσεις ουσιαστικά πραγματοποιήθηκαν

14 ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ μιας και ήταν παρών μόνο στην 1η (δε θα μπορούσε εδώ που τα λέμε και να απουσιάζει) και στην 6η.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι και την 3η φετινή συνεδρίαση του Δ.Σ. στις αποφάσεις αναγραφόταν το εξής εντυπωσιακό (με την κακή έννοια του όρου) :

΄΄Δεν προσήλθε αν και προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας΄΄


Από την 4η συνεδρίαση και μετά, οπότε και ανέλαβε γραμματέας του Δ.Σ. ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ κ. Μπρατσόλης (ο οποίος ΄΄απομακρύνθηκε΄΄ από τη ΔΕΠΕΠ και ακόμη δεν έχουμε μάθει το γιατί αν και υποθέτουμε..), η φράση αυτή άλλαξε και έγινε :

΄΄Δεν προσήλθε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας΄΄


Γιατί άραγε; Μήπως για να υποβαθμιστεί το γεγονός της απουσίας ή απλά για αλλαγή;

Και για να επανέλθουμε στην ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, θα θέλαμε να συσχετίσουμε αυτήν την τόσο σημαντική για το Δήμο συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία συμμετέχουν και οι φορείς της πόλης, με την εκδήλωση προς τιμήν του Ανδρέα Παπανδρέου (για τα 13 χρόνια).
Θα θέλαμε να μάθουμε πόσες δημοσιεύσεις σε τοπικά έντυπα και πόσες προσκλήσεις εστάλησαν για την ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, γιατί για την εκδήλωση τα είπαμε, μέχρι και courier για να μη λείψει κανείς!

Για το τέλος αφήσαμε κάτι πολύ σημαντικό!
Στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. μάθαμε ότι δε γίνεται λόγος για τις τυχόν παρουσίες ή απουσίες του Δημάρχου. Το περίεργο είναι πως από τις παλαιότερες διοικήσεις γινόταν αναφορά. Και μπαίνει το εξής κρίσιμο ερώτημα:
Η παρουσία ή απουσία του εκάστοτε Δημάρχου από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. δε θα απασχολήσουν άραγε τον ιστορικό του μέλλοντος που θα κρίνει τις ημέρες και τα έργα τους;
Εμείς είμαστε σίγουροι πως ναι, θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην τελική ΄΄βαθμολογία΄΄ του εκάστοτε Δημάρχου.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

  • Ευχαριστούμε για την παράθεση στοιχείων τον Αν. Καθηγητή Ιατρικής και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά-Επικεφαλής ΑΚΙΚΑΠ κ. Νικόλαο Λεγάκη

  • Αν κάτι από αυτά που γράφουμε είναι ανακριβές ή αναληθές, παρακαλούμε το Γαφείο Τύπου του Δημάρχου να μας διορθώσει και εμείς άμεσα θα επανορθώσουμε με νέο δημοσίευμα.
piraeuspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: