Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Προφυλακίστηκε ο Σκαρπέλης


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου Ειδικού Ανακριτή, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ κ. Γιώργος Σκαρπέλης, που κατηγορείται στην υπόθεση της Siemens για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παθητική δωροδοκία.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα 80 σελίδων στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες, τονίζει ότι δεν ταυτίζεται με τον διαχειριστή τραπεζικού λογαριασμού με την κωδική ονομασία «Φρανς» και χαρακτηρίζει αβάσιμο το κατηγορητήριο.

Η σημερινή απολογία του κ. Σκαρπέλη ήταν η πρώτη που έδωσε επί της ουσίας της υπόθεσης, καθώς στις 3 Ιουνίου, οπότε είχε βρεθεί ενώπιον του Ανακριτή, είχε αρνηθεί να απολογηθεί διαμαρτυρόμενος για ανακριτικούς χειρισμούς. Ο κ. Σκαρπέλης είχε κριθεί και τότε προφυλακιστέος και αποφυλακίστηκε την περασμένη Τρίτη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που κήρυξε άκυρη εκείνη την απολογία και το ένταλμα προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί τότε. Αμέσως μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και πάλι καθώς σε βάρος εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψης.

Μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας οι συνήγοροι του κ. Σκαρπέλη κ.κ. Δημήτρης Τσοβόλας και Γιάννης Ματζουράνης χαρακτήρισαν σε δηλώσεις τους «παράνομη και απάνθρωπη» τη νέα προφυλάκιση του εντολέα τους, κάνοντας λόγο για «επιλεκτική τακτική» του ανακριτή. Όπως είπαν, τις επόμενες ημέρες θα προσφύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: