Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Έδωσαν με ανάθεση 345 χιλιάδες ευρώ σε στενό συγγενή...

...του Εντεταλμένου Συμβούλου της ΕΡΤ!
Απόκάλυψη - βόμβα από τον Πέτρο Τατούλη

.
Εταιρεία (με τίτλο «Image Collective ΕΠΕ») την οποία διαχειρίζεται και εκπροσωπεί άτομο του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος του Εντεταλμένου Συμβούλου της ΕΡΤ, πήρε με ανάθεση από την ΕΡΤ εξωτερική παραγωγή στην εταιρεία «Image Collective ΕΠΕ». Για την παραγωγή αυτή, οι αμοιβές ήταν ύψους 345.848 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 03.10.2007 – 14.12.2008 και 04.04./2008 – 13.01.2009!

Την καταγγελία - βόμβα κάνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης με Ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ζητώντας να ενημερωθεί για τα κριτήρια αυτής της ανάθεσης. Ο βουλευτής κάνει λόγο επίσης για "εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που επιβεβαιωμένα λαμβάνουν" οι κατέχοντες τις ηγετικές θέσεις στην ΕΡΤ ενώ για τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της ΕΡΤ, "λέγεται ότι λαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000)"...

Αναλυτικά, ολόκληρη η Ερώτηση του Π. Τατούλη έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ: Οι «εξωτερικοί – εσωτερικοί» συνεργάτες της ΕΡΤ ΑΕ
Κύριε Υπουργέ
...

Σύμφωνα με την Α.Π. Υ/ΙΒ/177/12.06.2009 απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, την οποία και προσυπογράφει ο αρμόδιος Υφυπουργός, αναφορικά με τις αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών, αναφέρονται – μεταξύ άλλων - επί λέξει τα εξής:
«… το εκπεμπόμενο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. δεν μπορεί να παραχθεί εντός των εγκαταστάσεών της και από το προσωπικό της για δύο λόγους: αφενός λόγω του τεράστιου όγκου του και, αφετέρου, λόγω της μορφής ορισμένων προγραμμάτων …. Σημειώνεται ότι το ήδη εσωτερικά παραγόμενο τηλεοπτικο πρόγραμμα έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της εταιρίας με σημαντικές επιπτώσεις στα έξοδα προσωπικού… Για αυτό το λόγο η ΕΡΤ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να προσφεύγει σε ανάθεση εξωτερικών παραγωγών για την προμήθεια μέρους του προγράμματός της τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τους κανονισμούς. Άλλωστε, αυτή η διαδικασία ανάθεσης προγράμματος αποτελεί και μία οικονομική ένεση στην ελεύθερη αγορά παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, η οποία απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και δημιουργούς, όπως καλά γνωρίζει ο κ. βουλευτής από τη θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού».
Στην ίδια απάντηση στο ερώτημα σχετικά με τις υπέρογκες αμοιβές των συμβούλων του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δεν υπάρχει σχετική αναφορά που να δικαιολογεί τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που επιβεβαιωμένα λαμβάνουν οι κατέχοντες τις σχετικές θέσεις.
Στο μεταξύ και μιλώντας για την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, έπεσε στην αντίληψή μου η λειτουργία της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με τίτλο «Image Collective ΕΠΕ», την οποία διαχειρίζεται και εκπροσωπεί άτομο του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος του Εντεταλμένου Συμβούλου της ΕΡΤ, ο οποίος λέγεται ότι λαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000).
Κι επειδή οποιαδήποτε απόπειρα ενημέρωσης για τις ακριβείς απολαβές ατόμων που συμμετέχουν στη λειτουργία ενός δημόσιου οργανισμού – το οποίο σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι ανά πάσα στιγμή να λογοδοτούν για τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών - προσκρούει πάντα στις διατάξεις περί προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Θα επιθυμούσα την τοποθέτησή σας κύριε Υπουργέ επί των εξής ζητημάτων:
- Πως ακριβώς ενισχύεται η έννοια της ελεύθερης αγοράς όταν οι κατέχοντες δημόσιες θέσεις επιδίδονται σε αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών σε εταιρείες που στελεχώνονται από άτομα της οικογένειάς τους;
- Ποια ήταν τα κριτήρια της ανάθεσης εξωτερικής παραγωγής στην εταιρεία «Image Collective ΕΠΕ» τα οποία δικαιολογούν απολαβές ύψους 345.848 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 03.10.2007 – 14.12.2008 και 04.04./2008 – 13.01.2009;
Ο ερωτών βουλευτής
Πέτρος Τατούλης

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: