Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Καταγγελία για την επίθεση στη Νομική‏...

Aπό την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
.
Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/7 από συμμορία τραμπούκων με παρακρατικά χαρακτηριστικά σε βάρος μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση της στο αίθριο της Νομικής Σχολής.
Η τυφλή και απρόκλητη επίθεση με σπασμένα μπουκάλια και πέτρες, είχε όλα τα χαρακτηριστικά της δράσης παρακρατικών και φασιστικών ομάδων και οδήγησε στον τραυματισμό 13 συντρόφων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, 3 εκ των οποίων αρκετά σοβαρά. Η επίθεση συνεχίστηκε και αργότερα, εναντίον όσων έφευγαν μεμονωμένα από το πάρτυ.
Η θρασύτατη αυτή ενέργεια, μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, δεν στρέφεται μόνο κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς. Εντάσσεται στο κλίμα της κυβερνητικής και κρατικής επίθεσης για απαξίωση του πανεπιστημιακού ασύλου, περιορισμό της ελεύθερης...
πολιτικής δράσης στους πανεπιστημιακούς χώρους, περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και ενίσχυση της κατασταλτικής δράσης σε βάρος όσων συλλογικά αγωνίζονται ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και γενικά την αστική πολιτική.
Η προσπάθεια επένδυσης της δολοφονικής αυτής πρακτικής, με ‘’αντιεξουσιαστικό’’ μανδύα και δήθεν ‘’αντι-εμπορευματική’’(!) στόχευση, δεν μπορεί να κρύψει τον πραγματικό πολιτικό στόχο αυτών των ενεργειών. Με ενέργειες διαρκώς επαναλαμβανόμενες, ειδικά μετά την νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη, η πρακτική τους παραπέμπει στις εποχές της δράσης της ακροδεξιάς ΕΚΟΦ σε βάρος των αγωνιστών της αριστεράς την δεκαετία του 60. Η προσπάθεια της επαναστατικής αριστεράς, για έκφραση της κοινωνικής δυσαρέσκειας στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης, σε κατεύθυνση συλλογικής αντικαπιταλιστικής πάλης και αναζήτησης μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής, είναι πολιτικά ενοχλητική και ασυγχώρητη για το σύστημα.
Μόνο που θα πέσει στο κενό! Οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης και η στράτευση στον ταξικό πολιτικό αγώνα, ήταν και είναι ισχυρότερες από την καταστολή του συστήματος, την σκοτεινή δράση των μηχανισμών του και την προσπάθεια για εκτόνωση του κοινωνικού ριζοσπαστισμού στα αβαθή κανάλια του μικροαστικού ατομικισμού και τυχοδιωκτισμού.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιφρούρησαν αποφασιστικά το άσυλο απέναντι στην επίθεση των παρακρατικών. Δεν θα επιτρέψουμε κατακτήσεις του μαζικού κινήματος να αμφισβητηθούν από την δράση συμμοριών που εξυπηρετούν τα σχέδια άλωσης των δημοκρατικών ελευθεριών.
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς και του μαζικού κινήματος, να καταγγείλουν την δολοφονική επίθεση και να υπερασπίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής και πολιτιστικής δράσης μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια.

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: