Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Συμφωνεί ο Βενιζέλος με τον Τσάτσο!...

...στην ερμηνεία για "μη

διάλυση" της Βουλής
λόγω της προεδρικής
εκλογής την άνοιξη...
.
Από τον Στέλιο Ζαφείρη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
,
Ο συνταγματολόγος Δημήτρης Τσάτσος με συνέντευξή του στην "Καθημερινή" εκφράζει κι αυτός (μετά τον Γ. Κασιμάτη) την αντίθεσή του στην πρόκληση εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο, με αφορμή τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «ευτελίζεται η ουσία των διατάξεων του Συντάγματος…».
Το πολιτικό ενδιαφέρον της συνέντευξης είναι ότι -σύμφωνα με πληρφορίες- με την επχιειρηματολογία του κ. Τσάτσου συμφωνεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος άλλωστε υπήρξε και πνευματικό (μήπως και πολιτικό;) "τέκνο"του. Είναι γνωστό ακόμη ότι σε μια σειρά από τέτοιες επιστημονικές προσεγγίσεις επί των διατάξεων του Συντάγματος οι δυο τους, διαχρονικα, συμπίπτουν.
Δημοσίως ο κ. Βενιζέλος ζητά εκλογές, όμως πιστεύει ότι μπορεί να μην ευοδωθεί η στρατηγική Παπανδρέου αν αποτραπεί η διάλυση της Βουλής την άνοιξη. Και ότι κάτι τέτοιο να επηρεάσει σημαντικά τα πολιτικά δεδομένα, εφόσον ο κ. Καραμανλής παρατείνει το βίο της κυβέρνησής του.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσάτσος διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από...
το 1999 έως το 2004, οπότε τον "εκοψε" από το ευρωψηδοδέλτιο ο Γ. Παπανδρέου.
Εν πάση περιπτώσει, αν ο κ. Βενιζέλος διαφωνούσε με αυτή την άποψη του κ. Τσάτσου θα έπρεπε να έχει διαχωρίσει πολιτικά και επιστημανικά τη θέση του.

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: