Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

Τι λένε Βενιζέλος και Λοβέρδος...

...για την άποψη Τσάτσου ότι θα είναι "ευτελισμός" του Συντάγματος η διεξαγωγή εκλογών την άνοιξη
.

Από τον Στέλιο Ζαφείρη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Σε καταλύτη πολιτικών διεργασιών τείνει να εξελιχθεί η συνέντευξη του Δημ. Τσάτσου ο οποίος εξέδρασε την αντίθεσή του στην πρόκληση εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο, με αφορμή τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «ευτελίζεται η ουσία των διατάξεων του Συντάγματος…».
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θεωρούν "αθώα" τη συνέντευξη αυτή και εκτιμούν ότι αρχίζει να ξεδιπλώνεται ευρύτερο σχέδιο που ευνοεί την παράταση του βίου της κυβέρνησης και έχει στόχο να υποχρεωθεί σε αναδίπλωση ο Γ. Παπανδρέου και να μην προκαλέσει εκλογές την άνοιξη. Το σχέδιο αυτό εκτιμάται ότι στηρίζεται και από εξωθεσμικά κέντρα ενώ αναμένεται να βγει και επίσημα η κυβέρνηση και να επικαλεστεί τις θέσεις του κ. Τσάτσου.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ περιμένουν πάντως με ενδιαφέρον και τη θέση που θα πάρουν για το θέμα τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όχι μόνο διότι είναι έγκριτοι συνταγματολόγοι αλλά και διότι ταυτόχρονα υπήρξαν "μαθητές" του Δημ. Τσάτσου.
Θα συμφωνήσουν μαζί του λοιπόν ότι...
η πρόκληση εκλογών την άνοιξη είναι "ευτελισμός" του Συντάγματος ή θα συμφωνήσουν με την αναγκαιότητα των εκλογών που έχει διακηρύξει επίσημα το ΠΑΣΟΚ; Μια απάντηση που όπως λέγεται δεν θα έχει μόνο επιστημονική αλλά και πολιτική αξία.
Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να ...σιωπήσουν.

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: