Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Δεν τους κάνει τη χάρη ο Παπούλιας...

Δεν "αποσύρεται" και είναι έτοιμος για δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα, ακόμη και μετά από εκλογές.
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Ως προς το ένα σκέλος τουλάχιστον, οι εμπνευστές του σχεδίου απέτυχαν. Δηλαδή να αναγκάσουν τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βγει από το παιχνίδι και να ανοίξει ο δρόμος σε μια άλλη υποψηφιότητα, με πιθανότερη εκείνη του Κ. Σημίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος Παπούλιας αποφάσισε "να μην τους κάνει τη χάρη" και να παραμείνει παρών στις εξελίξεις . Έτσι αφενός δεν πρόκειται να "αποσυρθεί" όπως του πρότεινε με τη γνωστή συνέντευξή του ο Δημ. Τσάτσος και αφετέρου είναι έτοιμος για δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα, ακόμη και μετά από εκλογές.
Στο σκληρό πολιτικό πόκερ που έχει ξεκινήσει, ο έμπειρος Καρ. Παπούλιας ξέρει να...
διατηρεί την ψυχραιμία του. Δημοσίως μπορεί να αντιμετωπίζει με σιωπή τις εξελίξεις, αλλά γνωρίζει καλά πότε πρέπει να παρέμβει. Ηδη με τη διαρκή κινητικότητά του στέλνει το μήνυμα ότι κάθε άλλο ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Φέρεται να αντιλαμβάνεται επίσης ότι στην πραγματικότητα ο θόρυβος αποσκοπεί στο να αναγκαστεί να δηλώσει ότι δεν θέλει να είναι πάλι υποψήφιος, να "φύγει από τη μέση", για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν άλλες λύσεις.
Όμως ο ίδιος ξέρει καλά πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι. Κι αυτή τη στιγμή τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ της επανεκλογής του, το ένα χωρίς και το άλλο μετά από εκλογές. Κατά συνέπεια, αν γίνουν εκλογές την άνοιξη, όποιο κόμμα κι αν κερδίσει η επανεκλογή του είναι δεδομένη...

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: