Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Eτοιμοι να ματώσουν οι εκδότες στα περίφτερα!




























Απο τον Βασίλη Μπόνιο



Για αιματοκύλισμα στη χειμωνιάτικη λάσπη, ετοιμάζονται οι εκδότες.

Οπως γράφτηκε ήδη, νέες εφημερίδες έντυπες και διαδικτυακές, βρίσκονται στην pole position για να ριχτούν στην μάχη της ενημέρωσης-ειδικά την Κυριακή.
Κι αυτό παρότι η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, το "Πρώτο Θέμα", δύσκολα ξεπερνάει τις 170.000 φύλλα.
Εκτός απο τους Νίκο Χατζηνικολάου και Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ακούγεται για μια ακόμη φορά και το όνομα του Λαυρέντη Λυρεντιάδη, ο οποίος φιλοδοξεί ν αποκτήσει μια σοβαρή σε κυκλοφορία και παρέμβαση εφημερίδα στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Ο δραστήριος επιχειρηματίας, διαπίστωσε ότι έχει σπρώξει ήδη πολύ χρήμα σε "Espresso", "Iσοτιμία", "Σφήνα", δίχως να έχει τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα. Ετσι όπως όλα δείχνουν, αποφάσισε να δημιουργήσει μια αξιόπιστη εφημερίδα, εκει ακριβώς που απέτυχε η Γιάννα. Η πρόκληση είναι μεγάλη και ο ίδιος νέος και τολμηρός.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου τώρα, μετά την επιτυχία της "Realnews",-ένας άνθρωπος πουλάει μόνος του 70-85 χιλιάδες φύλλα, μια και για τον Χατζηνικολάου την αγοράζουν οι αναγνώστες της-ετοιμάζεται να κάνει ντου στο διαδίκτυο με το portal "Realnet.gr".
Μόνο που η απειλή του Τριανταφυλλόπουλου (να εκδώσει Κυριακάτικη εφημερίδα), που όπως όλα δείχνουν, παίρνει σάρκα και οστά, μπορεί να μετατραπεί σε τορπίλη για το εκδοτικό εγχείρημα-όνειρο του Χατζηνικολάου.
(Με σάουντρακ το Go του Μoby, διαβάστε στη συνέχεια τα εξής):

Ο Τριανταφυλλόπουλος, με τον Λάλα στο πλευρό του, θα κάνει μια εφημερίδα αισθητικά αποδεκτή-κάτι που όπως κατ επανάληψη έχουμε γράψει, πέτυχε ο Κιοσόγλου στο "ΘΕΜΑ". Ακόμη και αν τα ρεπορτάζ του (παραπολιτικό)- με αποκαλύψεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τις ζωές των πρωταγωνιστών- (μεταlifestyle), -
κι εδώ με χειρουργικές περιγραφές αποκλειστικότητες κλπ-(μετατηλεοπτικό) -με την ίδια συνταγή καθώς και τα υπόλοιπα -αθλητικό με τους παράγοντες των ομάδων και τα πλούσια βιογραφικά τους, το παρασκήνιο και όλα τα σχετικά, οικονομικό με τους VIP'S του χρήματος και τα λοιπά, πιθανόν να είναι στην αρχή υποδεέστερα του "Πρώτου Θέματος", θα είναι σίγουρα πιο ελκυστικά, απο την έβδομη συνέχεια της συνέντευξης -σου φτιάχνω το προφίλ- του Μιχάλη Λιάπη, στην Χρύσα Ταβουλάρη. Οι Τριανταφυλλόπουλος-Λάλας, μπορούν να κάνουν καλύτερη εφημερίδα απο την "Realnews", που όπως είπαμε, είναι προσωπική επιτυχία του Χατζηνικολάου. Φυσικά και ο Θέμος ο οποίος είναι μηχανή ιδεών, δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια-το έχει αποδείξει άλλωστε.
Εδωσε λέει εντολή στον Μπάρλα, ο Νίκος, να ετοιμάσει το portal. Ωραία. Ποιο όμως θα είναι το δυνατό του σημείο; Γιατί οι αναγνώστες θα μπαίνουν στο Realnet;
Ειλικρινά εκτός απο το lifestyle ένθετο του Λιάγκα, κανένα άλλο τμήμα της εφημερίδας του δεν μπορεί ν αποτελέσει κράχτη στο διαδίκτυο. Αυτό μάλιστα θα μπορούσε ν αξιοποιηθεί μια και η ιντερνετική έκδοση του "Πρώτου Θέματος", κάνει focus στα Οικονομικά και στη Πολιτική. Ενώ η Zougla.gr, επενδύει στο αστυνομικό και στο ελεύθερο ρεπορτάζ γενικότερα.
Αρα το μόνο κενό που θα μπορούσε να καλύψει ο Νίκος με το portal του, είναι το κενό του Lifestyle, με ενίσχυση της ομάδας Λιάγκα. Την ίδια στιγμή όμως η εφημερίδα του, θα δέχεται χτυπήματα απο αριστερά και δεξιά, πόσο μάλλον αν μπει κι ο Λαυρεντιάδης στο παιγνίδι.
Το "ΒΗΜΑ" τώρα, παραμένει ένα ερωτηματικό. Θα συνεχίσει ο Ψυχάρης ν αυτοκτονεί μ αυτά τα ηρωικά ασπρόμαυρα πρωτοσέλιδα μιας άλλης εποχής; Τα blogs δεν φταίνε, για την εποχή που άλλαξε, φλερτάροντας με την ολίγο ξιπασμένη δημοσιογραφία. Ετσι είναι η ζωή.
Η Μάνια Τεγοπούλου, προφανώς έχει μια οικονομική ευχέρεια πολύ μεγαλύτερη απ αυτή που υπολογίζουν οι Κασσάνδρες. Μόνο έτσι εξηγείται ο εφησυχασμός αλα Μεξικάνα, της Κυριακάτικης.
Το "Εθνος" δεν έχει ανάγκη, μια και ο Μπόμπολας, μπορεί να περνάει τζάμπα τους αναγνώστες του, καθώς κι εκείνους του "Πρώτου Θέματος", απο την Αττική Οδό.
Αλλοι μεγάλοι παίκτες δεν υπάρχουν την Κυριακή.
Πάντως τα νέα στις εκδόσεις είναι ευχάριστα, μια και η αποτυχία της Γιάννας, δεν λειτούργησε σαν φόβητρο στις νέες απόπειρες.
Εμπρός λοιπόν, σκοτωθείτε...

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: