Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Τον Κ. Σημίτη για Πρόεδρο Δημοκρατίας...

ΤΟ PRESS-GR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τι κρύβει στην πραγματικότητα η συνέντευξη Τσάτσου. Θέλουν να υποχρεώσουν τον Καρ. Παπούλια να αποσυρθεί για να ανοίξει ο δρόμος στον πρώην πρωθυπουργό. Έχει γίνει κρυφή συμφωνία με τη ΝΔ.
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Στην συνέντευξή του στην "Καθημερινή"ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσάτσος δεν τάσσεται μόνο κατά της διαξεγωγής εκλογών την άνοιξη. Επιπλέον προτείνει στον Κάρολο Παπούλια «να αρνηθεί την "εργαλειοποίησή" του ως "σκεύος" τεχνάσματος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών». Δηλαδή λέει στον κ. Παπούλια να βγει και να πει ότι δεν δέχεται να αναδειχθεί -πάλι- Πρόεδρος αν προηγηθούν εκλογές. Με άλλα λόγια του προτείνει να μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία.
Είναι προφανής η πίεση που θα αρχίσει να ασκείται στον κ. Παπούλια προς αυτή την κατεύθυνση. Αναμένεται μετά τον κ. Τσάτσο να ακολυθήσουν και άλλοι. Θέλουν να τον αναγκάσουν να "αποσυρθεί" όσο γίνεται νωρίτερα.
Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, σκέπτεται να προτείνει για το προεδρικό αξίωμα τον ...Κώστα Σημίτη. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι...
θα φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως και να το διασπάσει αφού υπάρχει ένας αριθμός "σημιτικών" βουλευτών που θα ήθελαν να στηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούν στό Μαξίμου ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και θα μετατρέψουν σε μπούμερανγκ την τακτική του για προσφυγή σε εκλογές. Επίσης πιστεύουν ότι στις εκλογές θα αποσπάσουν ένα τμήμα "εκσυγχρονιστών" - "αντιπαπανδρεϊκών" ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ...
Ηδη, ο κ. Καραμανλής έχει σπεύσει να πάρει πίσω από τις παραμονές των ευρωεκλογών τους χαρακτηρισμούς περί "αρχιερέα της διαπλοκής" που είχε αποδώσει στο παρλεθόν στον κ. Σημίτη. Και από τότε αποκαλύψαμε το σχετικό σχέδιο για τον πρώην πρωθυπουργό.
Επίσης, σημειώνεται ότι ο κ. Τσάτσος διατηρεί ανέκαθεν πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Σημίτη. Αρκετοί λένε λοιπόν ότι ανέλαβε να κάνει τον "λαγό" αφού η παλαιά επιδίωξή του να γίνει αυτός Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν επετεύχθη.
Με βάση αυτό το σχέδιο -στο οποίο έχει υπάρξει κατά τις πληροφορίες παρασκηνιακή συμφωνία, μέσω ισχυρών παραγόντων, με τη ΝΔ- αν αποσυρθεί ο Καρ. Παπούλιας, ακόμη κι αν γίνουν εκλογές ο κ. Σημίτης θα μπορέσει να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα Βουλή: Θα τον έχει προτείνει ήδη ο Κ. Καραμανλής, δεν θα είναι εύκολο να τον αρνηθεί ο Γ. Παπανδρέου...

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: