Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Χοντραίνει το θέμα με τον Λιάπη...

Τι κρύβουν οι απανωτές αιχμές προς τον Καραμανλή. Του στέλνει "μηνύματα" για να μην τον κόψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το "θέμα Λιάπη" ύστερα και από τις νέες, αιχμηρές, δηλώσεις του πρώην υπουργού σήμερα στο "Εθνος" σε βάρος του πρωθυπουργού προς τον οποίο απευθύνει έκκληση "να αναλάβει άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες και να απορρίψει τις εισηγήσεις συνεργατών του και μελών του υπουργικού συμβουλίου για αποφάσεις στο... μέλλον". Ο Μ. Λιάπης είχε αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα να εξαπολύει βολές και να προκαλεί τον εξάδελφό του Κ. Καραμανλή που φέρεται ήδη πολύ ενοχλημένος.
Η μία εξήγηση που δίνεται είναι ότι...
ο κ. Λιάπης μπορεί να επιζητεί "ηρωϊκή έξοδο" μέσα από μια κλιμάκωση της σύγκρουσης καθώς αντιλαμβάνεται ότι η επανεκλογή του στη Β' Αθηνών θα είναι δύσκολη.
Η δεύτερη εξήγηση είναι προς την αντίθεση κατεύθυνση αλλά θεωρείται και η πιθανότερη. Δηλαδή ότι στέλνει κάποια "μηνύματα" στον Κ. Καραμανλή, προειδοποιώντας τον να μην τον κόψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ μαζί με τους "βατοπεδινούς" και άλλους.
Και η τρίτη εξήγηση είναι ότι φοβάται μήπως δημοσιοποιηθούν νέα στοιχεία που τον εμπλέκουν στην υπόθεση της Siemens και γι' αυτό σπεύδει να "επιτεθεί" πρώτος με τις απανωτές αυτές συνεντεύξεις του.
Μπορεί κάποιες από αυτές τις εξηγήσεις και να συνδυάζονται μεταξύ τους.

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: