Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Τη δυνατότητα για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο Internet, έχουν στο εξής οι πολίτες της Αθήνας, αλλά και οι επισκέπτες του Πολυχώρου «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Το ασύρματο δίκτυο δημιουργήθηκε για να εξοικειώσει τους πολίτες και τους επισκέπτες με το γρήγορο...
Internet και να αναδείξει τις πολλαπλές δυνατότητες και τις υπηρεσίες, που προσφέρει στην καθημερινή ζωή και εργασία τους.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην Ψηφιακή Στρατηγική της «Κοινωνία της Πληροφορίας A.E.», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Υλοποιείται με σύγχρονο εξοπλισμό, που έχει εγκατασταθεί σε κεντρικό κτήριο της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» και καλύπτει όλους τους υπαίθριους χώρους του Πολυχώρου.
Επιπλέον, καλύπτονται οι γύρω πλατείες του Κεραμεικού και της Κορεάτικης Αγοράς, που καθιστά την καλυπτόμενη περιοχή ως μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας στην οποία παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet από δημόσιο φορέα.
Καθοριστική ήταν η συμμετοχή της ΔΑΕΜ (Δήμος Αθηναίων Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ) στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, συντονίζοντας όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη παράδοση του.
Παρόμοιο έργο ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο Internet έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση και σε άλλους τρεις δημόσιους χώρους του δήμου Αθηναίων, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία Δημαρχείου (Κοτζιά) και στο Θησείο, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». (www.athenswifi.gr)
Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορεί κανείς να αναζητήσει στον διαδικτυακό τόπο www.publichotspots.gov.gr, αλλά και στο portal του δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr

pressmme

Δεν υπάρχουν σχόλια: