Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Ο Π. Βαράγκης θα την ...γλιτώσει;

Ο εξάδελφος του Αλογοσκούφη, ως υποδιοικητής, είχε χειριστεί τα δομημένα ομόλογα της Αγροτικής Τράπεζας. Γιατί δεν λέει την αλήθεια για τις μίζες ο Δημ. Μηλιάκος;

.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Πολλές ενδιαφέρουσες και άγνωστες πτυχές έχει το θέμα με τα δομημένα ομόλογα της Αγροτικής Τράπεζας, θέμα για το οποίο οι έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν μήνυση κατά του διοικητή της Δημ. Μηλιάκου (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ).
Η Διοίκηση της ΑΤΕ κατηγορείται ότι η ζημιά έχει γίνει διότι την περίοδο 2004-2005 αγόρασε με διαμεσολαβήσεις -δηλαδή μίζες- 31 δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου, καταβάλλοντας 767 εκατομμύρια ευρώ (το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου), τα οποία παραμένουν δεσμευμένα μέχρι το 2015!
Ενα "μυστικό" της όλης υπόθεσης ποιο είναι; Οτι το θέμα των επενδύσεων αυτών και των ...διαμεσολαβήσεων, που καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ, είχε χειριστεί ο τότε υποδιοικητής της Τράπεζας Παναγιώτης Βαράγκης ο οποίος είναι εξάδελφος του Γιώργου Αλογοσκούφη!!!
Λίγο μετά τον ανασχηματισμό, ο κ. Βαράγκης αποχώρησε από την Τράπεζα για να συνεχίσει την καριέρα του στο ...εξωτερικό και γλίτωσε από τους μπελάδες. Τώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, που στην πραγματικότητα ποτέ δεν "χώνευε" τον Δ. Μηλιάκο, τρίβει τα χέρια του με τις περιπέτειες που αυτός αντιμετωπίζει. Και δεν χάνει μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, την ευκαιρία στις συζητήσεις του να "βοηθάει" λεκτικά στις επιθέσεις εναντίον του.
Η ουσία είναι ότι Αλογοσκούφης και Βαράγκης, που θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση αυτών των δομημένων ομολόγων, έχουν βγάλει την ουρά τους απ' έξω. Και έχει μείνει με την καυτή -και πολιτικά και ποινικά- πατάτα ο Δ. Μηλιάκος.
Και το ερώτημα είναι: Θα δεχτεί να την πληρώσει αυτός για λογαριασμό άλλων; Ή θα πει την αλήθεια! Την οποία γνωρίζει πολύ καλά.

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: