Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

Φόρμουλα Χριστοφοράκου για να μην εκδοθεί

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ SIEMENS * ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΥΨΗΛΟΙ... ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Το παιχνίδι «δώσε κορυφαίο Γερμανό της Siemens και σώσε τον εαυτό σου» που παίζεται μεταξύ του Μ. Χριστοφοράκου και της Εισαγγελίας Ι του Μονάχου κορυφώνεται.

Η λίστα των υψηλών προσκεκλημένων για τον αγώνα της Φόρμουλα 1, στο Χόκενχαϊμ το 2006. Για την ιστορία, κέρδισε ο Ραϊκόνεν... Η λίστα των υψηλών προσκεκλημένων για τον αγώνα της Φόρμουλα 1, στο Χόκενχαϊμ το 2006. Για την ιστορία, κέρδισε ο Ραϊκόνεν... Ο πρώην Νο1 της Siemens Hellas αποβλέπει στη δίωξή του από τη γερμανική δικαιοσύνη, βάσει των άρθρων 266 παρ. 1, 53 και 25 παρ. 2 του ποινικού κώδικα, με μια ομολογία για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας κατά συρροή και από κοινού. Αυτό μεταφράζεται σε βλάβη της περιουσίας της εταιρείας εξαιτίας της διαχείρισης σημαντικών ποσών εκτός προϋπολογισμού λόγω των μαύρων ταμείων κάτι που απέχει παρασάγγας από το ελληνικό κατηγορητήριο, όμως μια δίκη και καταδίκη του, του προσδίδει το επιχείρημα του δεδικασμένου για την ίδια υπόθεση.

Μη παραγεγραμμένες

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος πρέπει να εμφανίσει πράξεις που τελέστηκαν από το 2004 και μετά, δηλαδή μη παραγεγραμμένες, αλλά και ανωτέρους τους Γερμανούς που π.χ. είχαν εγκρίνει τις καταβολές των πολιτικών μιζών (2%) και τις τιμολογήσεις των προμηθειών του 8% επί των συμβάσεων με κρατικούς φορείς κ.ά. όπως ΟΤΕ, ΟΣΕ, νοσοκομεία, υπουργεία. Χθες φημολογούνταν ότι είναι θέμα ημερών η άσκηση της δίωξης εις βάρος του στη Γερμανία, όμως αυτό θα κριθεί σύντομα και από τη συχνότητα των περαιτέρω επισκέψεών του στην εισαγγελία Baumler - Hosl και από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που ήδη προσκομίζει ενώπιόν της.

Οι «χορηγίες του» σε ελληνικά πολιτικά κόμματα και σε μεμονωμένους πολιτικούς, που έχουν βάλει στα καρφιά το εγχώριο σύστημα, δεν αφορούν τους Γερμανούς. Ως εκ τούτου στην παρούσα φάση η αποκάλυψή τους δεν συμβάλλει στην εκπλήρωση του στόχου του και θα «χρησιμοποιηθεί» μόνο για να διώξει από πάνω του τη ρετσινιά ότι οικειοποιήθηκε τις πολιτικές μίζες και για να στείλει ενδεικτικά μηνύματα στην Αθήνα.

Πάντως, ο Μ. Χριστοφοράκος που άφησε πίσω «ορφανούς» τους αχυρανθρώπους του Καλδή, Λέτσα κ.ά. που έκαναν τα «πλυντήρια» για τις VIP μίζες και φρόντιζαν για τη μεταφορά τους στους υψηλούς αποδέκτες, άφησε πίσω του πολλά παραστατικά που βρίσκονται στη δικογραφία την οποία είχε σφραγίσει ο ανακριτής μέχρι προχθές.

Από τα παραστατικά αυτά προκύπτει ότι ο Μ. Χριστοφοράκος με τα λεφτά της Siemens έκανε επιλεγμένες σχέσεις επικοινωνίας και γαλαντομιών, αξιοποιώντας ακόμα και τις διοργανώσεις των αγώνων της Formula 1 στην πίστα Hockenheim.

συνέχεια στο enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: