Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Καταργούν τις δημοσκοπήσεις για να μην ...φαίνεται η διαφορά με την οποία θα χάσουν!

Άλλο ένα "σημάδι" ότι πάμε ολοταχώς
για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.
Στη "μαύρη αγορά" θα βγαίνουν τα γκάλοπ
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο
.
H κυβέρνηση επαναφέρει με τροπολογία, μέσα στο καλοκαίρι, το προηγούμενο καθεστώς για τις δημοσκοπήσεις, δηλ. τη διεξαγωγή τους μόνο έως 15 μέρες πριν από την ημέρα των εκλογών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι...
"η πρόσφατη εμπειρία των ευρωεκλογών απέδειξε ότι η ρύθμιση που άφηνε ελεύθερες τις δημοσκοπήσεις δεν απέδωσε τα αναμενόμενα" και ότι "είναι προτιμότερο –και για λόγους ποιότητας της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα – να ξαναγυρίσουμε στα καθεστώς το οποίο ίσχυε δηλαδή οι δημοσκοπήσεις να γίνονται μόνο μέχρι δεκαπέντε μέρες πριν από την ημέρα των εκλογών».
Μολονότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος υποστήριξε ότι η νέα ρύθμιση δεν είναι ούτε αιφνιδιαστική, ούτε σηματοδοτεί κάτι συγκεκριμένο και ότι «αντιθέτως, γίνεται σε ανύποπτο χρόνο, τη στιγμή που δεν υπάρχει ημερομηνία, ορίζοντας εκλογών, ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές», η κίνηση αυτή ενισχύει το σενάριο των πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο. Και η κυβέρνηση θέλει αυτές να γίνουν χωρίς δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν -κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες- ότι χάνει και πόσο χάνει. Για τον απλούστατο λόγο ότι μετά από κάθε τέτοια δημοσκόπηση η διαφορά θα μεγαλώνει υπέρ του ΠΑΣΟΚ...
Δημοσκοπήσεις θα γίνονται βέβαια, αλλά θα κυκλοφορούν στη "μαύρη αγορά"!

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: