Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Την γλίτωσε ο Χριστοφοράκος!...

παραμένει προφυλακισμένος μέχρι να δώσει και άλλα "στοιχεία" στους Γερμανούς. Αντιμετώπίζει μία μικρή ποινή με αναστολή και δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα...

Του Στάθη Παλαιολόγου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας το Εφετείο του Μονάχου απέρριψε σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος θα παραμείνει προφυλακισμένος.
Επίσης, μολονότι δεν δίνονται πληροφορίες, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι συντάσσεται ήδη το κατηγορητήριο σε βάρος του για το αδίκημα της απιστίας, γεγονός που δείχνει ότι έχει δώσει ήδη τα πρώτα στοιχεία στις Γερμανικές Αρχές.
Κατά τις πληροφορίες ο κ. Χριστοφοράκος πιέζεται κατά την ανάκριση που συνεχίζεται να δώσει και άλλα στοιχεία ώστε να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της δωροδοκίας και να συμπληρωθεί ανάλογα το κατηγορητήριο.
Προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμάται ότι χρησιμοποιείται ως εργαλείο η παράταση της προφυλάκισης του.
Οι Γερμανικές Αρχές θέλουν τα καινούργια στοιχεία για την περίοδο από το 2004 και μετά, περίοδο για την οποία δεν έχει επέλθει η παραγραφή των αδικημάτων.
Κατά τον τρόπο αυτό δρομολογείται το σχέδιο που θέλει τον κ. Χριστοφοράκο να δικάζεται τελικά στην Γερμανία και να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης περίπου 2 ετών με αναστολή και να απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο έκδοσής του στην Ελλάδα.
Επίσης, αναμένεται σε περίπου 2 εβδομάδες να αποφυλακιστεί και να κυκλοφορεί ελεύθερος.
Η εκπόνηση αυτού του σχεδίου, που επιτρέπει ουσιαστικά στον Μ. Χρισιτφοράκο να την "γλιτώσει", φέρεται κατά τους γνωρίζοντες στα παρασκήνια να έχει γίνει-αφού ο ίδιος μπόρεσε να το "σκάσει" από την Ελλάδα- από μία ομάδα δικηγόρων, καθηγητών που διδάσκουν σε πανεπιστήμια και ορισμένων διακστικών λειτουργών. "Και ο νοών νοείτω..." λένε οι ίδιοι κύκλοι για τα πρόσωπα αυτά.

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: