Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Νέα κίνηση Χριστοφοράκου...

Σε μια κίνηση τακτικής ο Μιχάλης Χριστοφοράκος διαμηνύει από το Μόναχο ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα και να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθούν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemes Hellas κατέθεσε την Πέμπτη για 6 ώρες στην εισαγγελέα Μονάχου, που διερευνά την υπόθεση των μαύρων ταμείων. Κατά πληροφορίες αναφέρθηκε σε ονόματα γερμανών, στην προσπάθειά του να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του στη Γερμανία και να αποφευχθεί, τουλάχιστον για ένα διάστημα, η έκδοσή του στην Ελλάδα." Έδωσε διευκρινήσεις που ενδιαφέρουν την γερμανική πλευρά" είπε χαρακτηριστικά ένας εκ των συνηγόρων του. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Χριστοφοράκος αναφέρθηκε και σε ονόματα ελλήνων δωροληπτών.
Οι έλληνες εισαγγελείς είχαν συνάντηση στο Μόναχο με τους γερμανούς συναδέλφους τους, οι οποίοι δέχονται κατ αρχήν ότι η παραγραφή των αδικημάτων διεκόπη το Μάιο του 2008, όταν ο Μιχάλης Χριστοφορακος εκλήθη ως ύποπτος από τον έλληνα εισαγγελέα.
Προτάσεις Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε μεταξύ άλλων να υπάρξει ρύθμιση ειδικά για τη διαφθορά πολιτικών προσώπων, που να παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους δίνουν στοιχεία και αποδείξεις για επίορκους πολιτικούς.
Η κυβέρνηση πάντως έσπευσε να απορρίψει κατηγορηματικά την πρόταση. Ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε για «όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια". "Κάθε φορά που η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, κατά τη διερεύνηση σημαντικών υποθέσεων, φθάνει σε κρίσιμο σημείο για την αποκάλυψη της αλήθειας, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να εμποδίσει το έργο της Δικαιοσύνης με προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών" καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: