Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ...



153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ,ΕΝΩ 12 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΩΡΕΩΝ,ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.


«Ονόματα ή σας στέλνουμε στο αεροπλάνο για Ελλάδα». Με αυτό το μήνυμα υποδέχθηκε η Εισαγγελία -1 του Μονάχου τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο στην πρώτη ουσιαστική ανάκριση του σημαντικότερου μέχρι στιγμής κατηγορούμενου της ελληνικής πτυχής του σκανδάλου Siemens. Η εισαγγελέας Χ. Μπόιμλερ - Χεσλ είχε φροντίσει πριν από τη συνάντησή της με τον κ. Χριστοφοράκο και τους δικηγόρους του, να συζητήσει με όσους από τους κατηγορουμένους της υπόθεσης Siemens θεωρεί σημαντικούς στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» και να συντάξει τον δικό της κατάλογο των όσων θέλει.

«Θέλει κάτι από μας, πρέπει να μας δώσει κάτι…» ήταν η θέση της Εισαγγελίας, που επιδιώκει στοιχεία επιβαρυντικά και αξιοποιήσιμα στο δικαστήριο για ένα μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens και δευτερευόντως για τους παραλήπτες των ποσών των «μαύρων ταμείων» στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου εισηγήθηκε θετικά για την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, ενώ οι γερμανικές αρχές έχουν ζητήσει από την Αθήνα τις καταθέσεις του τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2008.

Η εξέταση του κ. Χριστοφοράκου θα συνεχιστεί και σήμερα έτσι ώστε να υπάρχει μία αναλυτική εικόνα για το «τι δίνει» όταν πατήσουν το πόδι τους απόψε το βράδυ στο αεροδρόμιο του Μονάχου οι Ελληνες ανακριτές κ. Ζαγοριανός και Παντιώρας. Φυσικά οι δύο πλευρές, τόσο των συνηγόρων του κ. Χριστοφοράκου όσο και της κ. Μπόιμλερ, απέφυγαν να μιλήσουν για λεπτομέρειες της ανάκρισης. Δικαστική πηγή είπε πάντως στην «Κ» ότι ο κ. Χριστοφοράκος, που εξετάστηκε από τις 10 π.μ. έως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, συνάντησε μία «κουμπωμένη» εισαγγελέα, που δεν ήταν διατεθειμένη να δεσμευτεί αν πρώτα δεν άκουγε. «Για μας είναι κατηγορούμενος και κατ' αρχήν η θέση του είναι στην Ελλάδα», είπε η ίδια δικαστική πηγή. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας εφετών Αλφονς Ομπερμάγιερ κατέστησε σαφές ότι αποδέχεται την ερμηνεία της αντίστοιχης των Αθηνών σχετικά με τον χρόνο διακοπής της παραγραφής, δηλαδή συμφωνεί ότι τρεις πράξεις του κ. Χριστοφοράκου, τελεσθείσες μετά τον Απρίλιο του 2003, δεν έχουν παραγραφεί.

Οι τοποθετήσεις αυτές αυξάνουν τις ελπίδες της ελληνικής πλευράς για την έκδοση του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens, καθώς άρχισαν να φαίνονται, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στην «Κ» κυβερνητικό στέλεχος, τα πρώτα θετικά σημάδια συνεργασίας των γερμανικών αρχών. Ωστόσο, εκτιμούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο δρόμος θα είναι μακρύς. Επιπλέον χθες έγινε γνωστό ότι ο κ. Ζαγοριανός παρέλαβε από την πρεσβεία μας στην Ουρουγουάη, φάκελο που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του φυγόδικου Χρ. Καραβέλα, καθώς και τους τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτου που διαθέτει εκεί.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ...Ή ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: