Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Βούλευμα - κόλαφος στην υπόθεση Siemens...

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτή την ένσταση του Γ. Μαντζουράνη και υποχρεώνει τον ειδικό ανακριτή να παραδώσει ολόκληρη τη δικογραφία στους κατηγορουμένους. 12.000 ευρώ θα στοιχίσουν μόνο οι φωτοτυπίες των εγγράφων που είχαν αποκρυβεί!


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Nέες, νυχτερινές εξελίξεις στο θέμα της Siemens. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμά του αποφάσισε, την Παρασκευή, να κάνει δεκτή την ένσταση ακυρότητας που είχε καταθέσει ο συνήγορος του Γ. Σκαρπέλη, Ιωάννης Μαντζουράνης, και υποχρεώνει τον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό να παραδώσει στους κατηγορουμένους όλα τα έγγραφα της δικογραφίας της Siemens.
Νομικοί κύκλοι έκαναν λόγο για "βούλευμα - κόλαφο" για τον ανακριτή καθώς η άρνησή του είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και πολλές αιχμές για τον τρόπο που διερευνάται η υπόθεση της Siemens, σε συνδυασμό με τις υποψίες ότι επιχειρείται, για άγνωστους λόγους, η απόκρυψη σημαντικών στοιχείων της υπόθεσης.
Επίσης, η άρνηση του ανακριτή να παραδώσει έγγραφα της δικογραφίας είχε αναγκάσει τους συνηγόρους του Γ. Σκαρπέλη Ι. Μαντζουράνη και Ν. Ανδρουλάκη να παραιτηθούν μη μπορώντας να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους - στη συνέχεια ανέλαβε συνήγορος ο Δημ. Τσοβόλας.
Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, τόσο ο Γ. Σκαρπέλης όσο και ο άλλος κατηγορούμενος που έχει συλληφθεί, Ηλίας Γεωργίου, αναμένεται να πάρουν (σήμερα Δευτέρα) νέα παράταση για να απολογηθούν καθώς οι συνήγοροι τους δεν έχουν πάρει ακόμη το υπόλοιπο αυτό τμήμα της δικογραφίας που ανέρχεται μάλιστα σε χιλιάδες σελίδες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ειδικότερα ότι τα έγγραφα που δεν είχαν παραδοθεί από τον ανακριτή είναι τετραπλάσια σε όγκο από εκείνα που πήραν στα χέρια τους οι κατηγορούμενοι. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι μόνο οι φωτοτυπίες του "αποκλεισμένου" τμήματος της δικογραφίας υπολογίζεται ότι θα στοιχίσουν περί τα 12.000 ευρώ για κάθε φορά!

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: