Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Εκτεθειμένες κυβέρνηση, Δικαιοσύνη




Κυβέρνηση και δικαστικές αρχές εκτίθενται βάναυσα, σε σχέση με την υπόθεση του σκανδάλου τής Siemens, όσο μιλούν, όσο εκδίδουν ανακοινώσεις και όσο ενεργούν παρασκηνιακά ή σπασμωδικά.

Με δύο από τους πρωταγωνιστές των πολιτικών μιζών, φυγάδες (Χριστοφοράκος - Καραβέλας) και κάποιους ήσυχους ότι θα σκεπαστεί το «γαλάζιο» μαύρο ταμείο που σταθερά ενισχύεται από τους «εξαφανισμένους», η τροπή των πραγμάτων παραπέμπει σε λειτουργίες παρακράτους και συνάμα σε πολιτικό παχυδερμισμό.

Δύο υπουργοί της κυβέρνησης (Δικαιοσύνης και Εξωτερικών) εμφανίστηκαν στο κάδρο ενός πενθήμερου παιγνίου βραδυπορίας και ανευθυνότητας (από το Σάββατο 23 μέχρι και την Πέμπτη 28 Μαΐου), ενώ στο ενδιάμεσο (τη Δευτέρα 25/5) ο τέως Νο2 της Siemens Χ. Καραβέλας έκανε φτερά.

Ουδείς ανέλαβε τις ευθύνες του (Ν. Δένδιας και Ντόρα Μπακογιάννη) για το ότι το σήμα από την Ουρουγουάη για το μπλοκάρισμα της περιουσίας του Χρ. Καραβέλα... κατήντησε σπασμένο τηλέφωνο, κάτι που παραπέμπει στο ερώτημα: Είναι τόσο ανίκανοι ή συμμέτοχοι στο διπλό κατευόδιο που εξελίχθηκε εντός 9 ημερών;

Από την άλλη, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, δηλαδή ο αρμόδιος ανακριτής της υπόθεσης Siemens, οι εισαγγελείς που τον περιβάλλουν, ο πολυπράγμων Γ. Σανιδάς και τόσοι άλλοι άφησαν λάσκα τα πάντα. Παρέλειψαν να τηρήσουν και τα μίνιμουμ προσχήματα, λαμβάνοντας πρόνοια για όσους ήταν βεβαιωμένα... υπερκινητικοί και ταξιδιάρηδες. Βεβαίως σ' αυτή την κατηγορία ανήκαν οι Μ. Χριστοφοράκος και Χρ. Καραβέλας, για τους οποίους στο κατηγορητήριο ουδείς αποτολμά να αναφερθεί στις χορηγίες στα κόμματα και σε πολιτικούς, είτε μέσω του 2% του ετήσιου τζίρου της Siemens, είτε με την άνευ παραστατικών διάθεση του 2% επί των εξαγωγών (παλαιότερα).

συνέχεια στο enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: