Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΑΘΕΤΗΣΗ Σ.ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ-ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ 22-6-2009

Καταγγελία τής Επιτροπής Αλληλεγγύης.Αθετεί τη συμφωνία μέ τόν υφυπουργό Ανάπτυξης καί τούς Απεργούς ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Εντονη διαμαρτυρία τών απεργών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛΑθήνα 22 Ιουνίου 2009


Θέμα:Αθέτηση συμφωνίας Υπουργού,Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού καί απεργών πείνας.


Την περασμένη Δευτέρα, στις 15 Ιουνίου 2009, σε συνάντηση των απεργών πείνας κκ. Θεόδωρου Τενέζου και Γεωργίου Κοσμόπουλου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Βλάχο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπύρο Ζησιμόπουλο στο Υπουργείο Ανάπτυξης συμφωνήθηκε ότι:


  1. Οι απεργοί παραδίδουν τον φάκελλο των καταγγελιών προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού καί νέα στοιχεία στον κ. Υφυπουργό

  2. Ο κ. Υφυπουργός θα αποστείλει αμέσως πρός την Επιτροπή Ανταγωνισμού Αίτηση, συμφωνα μέ τό αρθρο 9 παρ.1 του Ν.703/77, με την οποία θα ζητά να διερευνηθεί εξ αρχής το σύνολο των καταγγελιών ικανοποιώντας το βασικό αίτημα των απεργών ,ο δέ Πρόεδρος της Επιτροπής θά δώσει εντολή νά αρχίσει άμεσα η πλήρης έρευνα.

  3. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα συγκαλέσει άμεσα την ολομέλεια της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.703/77, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, η οποία αφορούσε μέρος μόνο της καταγγελίας Θ.Τενέζου, πράγμα νομικά καί πραγματικά απαραίτητο γιά τή νέα πλήρη έρευνα.

Στη συνέχεια, ο κ. Υφυπουργός, συνεπής στα συμφωνηθέντα, εντός 24 ωρών εξέδωσε και απέστειλε πρός την Επιτροπή Ανταγωνισμού την σχετική Αίτηση.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της Επιτροπής, μία εβδομάδα αργότερα, αγνοώντας επιδεικτικά τους άμεσους κινδύνους για την ζωή του Θεόδωρου Τενέζου, οι οποίοι ήταν προφανείς καί τονίστηκαν κατά τη συνάντηση, δείχνει όχι μόνο να ολιγωρεί αλλά κάνει και δημόσιες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν προτίθεται να εφαρμόσει την συμφωνία σε ότι τον αφορά.

Εν όψει των παραπάνω οι απεργοί απέστειλαν επιστολή στον κ. Υφυπουργό, με κοινοποίηση στην Κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο, όπου καταγγέλλεται η στάση του Προέδρου της Επιτροπής και ζητείται η αποπομπή του, ενώ δηλώνεται ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση κατ'ελάχιστον τών βασικών αιτημάτων, δηλαδή τήν ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, την εξέταση από την Επιτροπή του συνόλου των καταγγελιών τους καί τή δικαστική προστασία τους.


Αθήνα, 22 Ιουνίου 2009


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: