Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ MEGAΑΘΩΟΣ Ο ΧΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗAπαιτήθηκαν 17 μήνες δικαστικών ερευνών, χαρτιών, εγγράφων , ένορκων και ανωμοτί καταθέσεων, απομαγνητοφωνήσεων cd και dvd στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής(!) για να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη για την τύχη της αυτεπάγγελτης διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης που ειχε διατάξει για την περίφημη τηλεφωνική συνομιλία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου με τον παρουσιαστή του Mega Δημήτρη Καμπουράκη, μέσα στον κυκεώνα των αποκαλύψεων της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, η εισαγγελική αρχή απαλλάσσει το δημοσιογράφο της Espresso από κάθε πιθανολογούμενη εμπλοκή του σε διερευνούμενη υποκλοπή και θέτει τον ογκώδη φάκελο στο αρχείο. Ουσιαστικά δηλαδή αποφαίνεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία ήταν νόμιμη, καθ'όλα επιτρεπτή και μέσα στην καθημερινή ενάσκηση των δημοσιογραφικών του καθηκόντων. Ως εκ τούτου, κατά την απαλλακτική απόφαση, δεν συντρέχει κανένας λόγος για να κινηθεί η διαδικασία δίωξης κατά του Στέφανου Χίου.

Ως γνωστόν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου του 2007(την ημέρα που ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού έπεφτε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Κολωνάκι)ο Στέφανος Χίος είχε τηλεφωνήσει στον κ. Καμπουράκη και τον είχε ρωτήσει(για να δημοσιεύσει το ρεπορτάζ στην εφημερίδα του)εαν γνώριζε λεπτομέρειες για την επίσκεψη της Εύης Τσέκου στο Mega. Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής, αυθόρμητα, είχε αποκαλύψει ότι "και η Όλγα Τρέμη είχε δει το DVD" των προσωπικών στιγμών της με τον Ζαχόπουλο ενώ διηγείτο λεπτομέρειες της συνάντησης αναφέροντας ότι το θέμα είχε συζητηθεί και μπροστά του. Όταν η συνομιλία δημοσιοποιήθηκε και την χρησιμοποίησε και ο Θέμος Αναστασιάδης σαν υπερασπιστικό του όπλο στον ανακριτή, η ανάκριση και το τηλεοπτικό τοπίο πήρε φωτιά. Κάποιοι κατηγόρησαν τον Χίο για υποκλοπή, ακόμα και ως μοντέρ της περιβόητης κασσέτας που έπαιξε στον αέρα τηλεοπτικών σταθμών και αποκάλυπτε πολλά από αυτά που είχαν πιθανώς κρύψει στο Μεγάλο Κανάλι των εκδοτών.

Ζητήσαμε από τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο δήλωση για το θέμα. Υποσχέθηκε ότι θα μας απαντήσει αφού συμβουλευτεί το δικηγόρο του, γνωστό ποινικολόγο Νίκο Αντωνιάδη, ο οποίος είχε την πλήρη ευθύνη της νομικής του εκπροσώπησης σε όλο το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στεφανος Χίος θα στραφεί νομικά κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων , εκδοτών και διευθυντών συγκροτημάτων που φέρεται να τον διέσυραν και να τον κατασυκοφάντησαν με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη επαγγελματική ζημία.

***Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή την υπόθεση που μπήκε στο αρχείο, παράλληλη έρευνα με εντολή του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να διαπιστωθεί εαν ο Δημήτρης Καμπουράκης έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης(για όσα είχε αναφέρει για την "υποκλοπή")αλλά και για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία. Επίσης διερευνάται εαν μάρτυρας δημοσιογράφος του Mega που είχε καταθέσει υπέρ του, έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδορκίας.

adiakritos

Δεν υπάρχουν σχόλια: