Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ...ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!!!


Περίπου ...155 κυβικά ήταν όλη κι όλη η ποσότητα πετρελαιοειδών που απαντλήθηκε τελικά από το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND». Το σκάφος «VOS SATISFACTION» και το συνεργείο της εξειδικευμένης εταιρείας «Dronik Maritime» που είχε αναλάβει το έργο «τα μάζεψαν και έφυγαν» τη νύχτα της περασμένης Κυριακής! Αποδείχτηκε έτσι το μέγεθος του εμπαιγμού σε βάρος των κατοίκων του νησιού τόσο από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα - που είχε μάλιστα «εγκαινιάσει» ο ίδιος την έναρξη των εργασιών - και συνολικά την κυβέρνηση, όσο και από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ΛΟΥΗΣ του εφοπλιστή Λοΐζου.


Πιο συγκεκριμένα, όταν το πλοίο ναυάγησε υπολογιζόταν ότι στις δεξαμενές του είχε πάνω από 500 τόνους πετρελαιοειδών και πάνω από 100 τόνους λιπαντικών, χωρίς να υπολογίζονται και οι υπόλοιπες τοξικές ουσίες (από μπαταρίες κλπ). Οπως προκύπτει από έγγραφο της πλοιοκτήτριας εταιρείας που έστειλε προς τους αρμοδίους για να δηλώσει ότι οι εργασίες «ολοκληρώθηκαν» και υπογράφεται από τον αρχιπλοίαρχό της κ. Κουμπενά, αλλά βεβαιώνεται και από πληροφορίες, οι δεξαμενές καυσίμων του πλοίου δεν αγγίχτηκαν από το εξειδικευμένο συνεργείο!

Οι χώροι από τους οποίους έγινε απάντληση ήταν σαλόνια και καμπίνες! Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται σχετικά: «Οι αντληθείσες ποσότητες έχουν ως εξής: Μείγμα θαλασσινού νερού και πετρελαιοειδών 929 κυβικά περίπου. Εκ των οποίων πετρελαιοειδή 155 κυβικά μέτρα περίπου»! Και συνεχίζει προκλητικά: «Δε διαπιστώθηκε ύπαρξη πετρελαίου ή άλλων ρυπογόνων ουσιών σε άλλα σημεία του πλοίου, πλην αυτών από τα οποία έγινε απάντληση ως ανωτέρω», «δεν παρατηρείται διαρροή πετρελαίου ή άλλων ρυπογόνων ουσιών από το εσωτερικό του ναυαγίου»!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η οποία ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, σήμερα θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει μαζικοί φορείς και κάτοικοι της Σαντορίνης για να καθοριστεί το αγωνιστικό πρόγραμμα ενάντια στην απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος τους και με αίτημα την άμεση απομάκρυνση του ναυαγίου από την θάλασσα του νησιού τους.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: