Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Τέλος στα παρασιτικά media και συνεννόηση εκδοτών και εργαζομένων...

Τι προτείνει η "Καθημερινή" για την αντιμετώπιση της κρίσης στον Τύπο


"Η κρίση στον Τύπο" επιγράφεται το κύριο άρθρο της σημερινής "Καθημερινής" (εδώ) και με αφορμή το λουκέτο στον "Ελ. Τύπο" γράφει:
"Οσο οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κομμάτων, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αδιαφανώς τον Τύπο, θα είναι αδύνατη η επιβίωση μέσων ενημέρωσης τα οποία θέλουν να είναι οικονομικά αυτάρκη και ανεξάρτητα. Η χαριστική δανειοδότηση μέσω κρατικών τραπεζών, η πελατειακή κατανομή κρατικής διαφήμισης σε έντυπα, η μη εφαρμογή των νόμων και όρων της αγοράς για ορισμένους έχει διαμορφώσει ένα ανθυγιεινό πλαίσιο το οποίο δεν επιτρέπει τον υγιή ανταγωνισμό.
Βρισκόμαστε στην αρχή μιας επώδυνης μεταβατικής περιόδου για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Η λύση στα προβλήματά τους σίγουρα δεν είναι οι απεργίες άνευ στόχου και λογικής, ούτε και οι ακραίες, ανέφικτες διεκδικήσεις. Αντιθέτως, οτιδήποτε υγιές στον χώρο των ΜΜΕ κινδυνεύει να πνιγεί σ’ αυτές τις συμπληγάδες.
Με άλλα λόγια, αν το κράτος δεν εγκαταλείψει την πριμοδότηση παρασιτικών ΜΜΕ και αν δεν υπάρξει μια ρεαλιστική συνεννόηση μεταξύ εκδοτών και εργαζομένων πολύ φοβούμεθα πως ο «Ελεύθερος Τύπος» δεν θα είναι η τελευταία μεγάλη εφημερίδα που κλείνει".

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: