Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Από θυρωρός της ΝΔ, ιδιοκτήτης του ΕΤ;

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Γ. Καρατζαφέρης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Καλώ τους ανθρώπους με τους οποίους στήσαμε και δουλέψαμε μαζί την εφημερίδα, τον Δ. Ρίζο και τον Γ. Κύρτσο να φτιάξουμε ένα σχήμα και να πάρουμε τον ΕΤ και να συνεχίσει να βγαίνει η εφημερίδα, νοικοκυρεμένα και χωρίς σπατάλες. Η παράταξη τη χρειάζεται, αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής ακουμπά μόνον στον κ. Αλαφούζο. Μόνος μου ενδιαφέρομαι, δεν θέλω να αφήσω στην λήθη της ιστορίας αυτόν τον τίτλο. Όταν θα γίνει η εκκαθάριση θα δούμε τι θα κάνουμε».

Έ, όχι και «έστησε» τον ΕΤ ο Καρατζαφέρης με τον Δ. Ρίζο και τον Γ. Κύρτσο. Δεν μπορεί απευθυνόμενος σε άσχετους δημοσιογράφους να παραμυθιάζει έτσι τον κόσμο; Καταρχήν αυτός πήγε για λίγο στην εφημερίδα το 1994 για να αντικαταστήσει ως αρθρογράφος τον Δ. Ρίζο, όταν αυτός απομακρύνθηκε από την συμμαχία Σαρρή - Κύρτσου - Έβερτ - Βαρβιτσιώτη και έψαχναν να βρουν ένα «βαρύ» δεξιό όνομα να τον αντικαταστήσει. Έπειτά, την ίδια περίοδο (αλλά και προηγουμένως) ο Ρίζος (καθημερινό φύλλο) και ο Κύρτσος (κυριακάτικο) ήταν συνεχώς στα μαχαίρια για την πρωτοκαθεδρία στην εφημερίδα. Και όλοι οι παλιοί γνωρίζουν ότι από αυτόν τον ανταγωνισμό άρχισε η πτωτική πορεία της εφημερίδας.

Γράφει σχετικά και το http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/

Κατανοούμε απολύτως ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, επιθυμεί, αυτή τη φορά με αφορμή το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο, να στριμώξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επανειλημμένως άλλωστε τους προηγούμενους μήνες έκανε το ίδιο με αφορμή άλλα γεγονότα.

Όμως, από αυτού του σημείου μέχρι να προτείνει συγκεκριμένο σχήμα προσώπων που μπορεί να αναλάβει την εφημερίδα, και πολύ περισσότερο, τον εαυτό του ως «υποψήφιο» αγοραστή της εφημερίδας, η απόσταση είναι μεγάλη.

Προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει ότι οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν πάτρωνες σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που περνούν, αλλά βιώσιμη λύση για μια εφημερίδα που θα είναι ανεξάρτητη, θα σέβεται τους αναγνώστες της, και θα είναι στην υπηρεσία της μάχιμης δημοσιογραφίας.

Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, άτομα που συνέδεσαν τα ονόματά τους με μαζικές απολύσεις στον -προ Γιάννας- Ελεύθερο Τύπο και με την σταδιακή απαξίωση της εφημερίδας, καλό θα ήταν να μην ακούγονται, διότι εξαγριώνουν τους εργαζόμενους.

Εμείς, αυτό που ζητάμε από όλα τα πολιτικά κόμματα -και βέβαια το ΛΑΟΣ- καθώς και τα συνδικάτα, είναι να πιέσουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και για την εφημερίδα και για τους εργαζόμενούς της.


ANTI WEBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια: