Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Παραμένει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Αλαβάνος...

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή πανελλαδικής συνδιάσκεψης για την ανασυγκρότηση του σχήματος, το φθινόπωρο

Την ανάκληση της απόφασή της του να παραιτηθεί από πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και από βουλευτής Ηρακλείου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας στα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Αλαβάνος.

Τις μέρες που προηγήθηκαν, ο κ. Αλαβάνος δέχτηκε αλλεπάλληλες πιέσεις από ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, της κοινοβουλευτικής ομάδας και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον καλούσαν να αλλάξει γνώμη.

Τελικώς, σταθμίζοντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις, ο Αλ. Αλαβάνος προσήλθε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αφού δήλωσε ότι “αναλαμβάνει πλήρως” την ευθύνη για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι θα συμμετέχει στην προσπάθεια αναζωογόνησης του σχήματος “όχι μόνο ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικώ να έχω την κόκκινη κάρτα για να ψηφίσω στη συνδιάσκεψη”.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΝ, σχολίασε ότι “πρέπει να κατανοήσει ότι η πρόκληση δεν είναι να ελέγχουν το σχήμα συνεργασίας ή να το βλέπουν ως διαπραγμάτευση μηχανισμών, αλλά να το εμπνεύσουν, να το πυροδοτήσουν”.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χαιρέτισε την απόφαση του κ. Αλαβάνου, αποφάσισε να συγκληθούν άμεσα και σε πανελλαδικό επίπεδο οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ “για να εκτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα, για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας των κυρίαρχων δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού”. Ακολούθως στις αρχές Ιουλίου θα συγκληθεί πανελλαδικό σώμα, το οποίο θα ολοκληρώσει τα συμπεράσματα για το εκλογικό αποτέλεσμα και θα επεξεργαστεί τις κατευθύνσεις για την οργανωτική ανασυγκρότησή του.

Κατάληξη όλων αυτών των κομματικών δραστηριοτήτων, θα είναι η διεξαγωγή το Φθινόπωρο της Οργανωτική Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η οποία “θα προχωρήσει στις αναγκαίες οργανωτικές προσαρμογές και την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ”.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: