Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

«Κατηγορώ» διπλωματών κατά Ντόρας


Της καταλογίζουν ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την ολιγωρία - «Ψεύδονται», απαντά η υπουργός

Την Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορεί ευθέως η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων για την ολιγωρία που επέτρεψε τη φυγή του κατηγορούμενου για τη Siemens, Χρήστου Καραβέλα στο εξωτερικό. Σε ανακοίνωσή τους, οι διπλωμάτες υπογραμμίζουν ότι η ίδια και μόνο αυτή επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισης στο τηλεγράφημα από το Μοντεβιδέο. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι ουσιαστικά ψεύδονται, απαντά η υπουργός Εξωτερικών.

Η ΕΔΥ υποστηρίζει ότι το τηλεγράφημα που περιέγραφε τις κινήσεις του Χρ. Καραβέλα στη χώρα της Νοτίου Αμερικής ήταν στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή που έφθασε στην κρυπτογραφική υπηρεσία, ,λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων. Παράλληλα, της καταλογίζουν ότι έσπευσε να προεξοφλήσει την ολιγωρία διπλωματικών υπαλλήλων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΥ, την οποία υπογράφει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης:

" Έντονη ανησυχία και έκπληξη προκαλεί στην Διπλωματική Υπηρεσία η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ να επιρρίψει ευθύνες σε Έλληνες διπλωμάτες για δήθεν ολιγωρία τους , σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών για την διαφυγή στο εξωτερικό υποδίκου στην υπόθεση Siemens.


συνέχεια στο enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: