Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Προσεισμοί στη ΝΔ: Παραιτήθηκε από γραμματέας ο Λ. Ζαγορίτης...

...και αναλαμβάνει, στο έκτακτο συνέδριο, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Συμφωνία Καραμανλή με την Ντόρα για τη "διανομή" του κόμματος. Μαχαίρι στις κομματικές οργανώσεις από το νέο γραμματέα. Στα χέρια του οι λίστες με τους γαλάζιους προέδρους ανά την Ελλάδα.
.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νο1
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Οι προσεισμοί φαίνεται ότι άρχισαν στο εσωτερικό της ΝΔ πριν από την Κυριακή. Η προοπτική μιας μεγάλης ήττας, όπως δείχνουν και τα γκάλοπ που πήρε η Ρηγίλλης, πυροδοτούν από τώρα εξελίξεις. Πληροφορίες που είναι βάσιμες αναφέρουν ότι ήδη τελεί υπό παραίτηση ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρης Ζαγορίτης με το σκεπτικό ότι θέλει να διευκολύνει τον Κ. Καραμανλή στις αποφάσεις που θα πάρει από την Δευτέρα.
Στην πραγματικότητα ο κ. Ζαγορίτης αποχωρεί διότι γνωρίζει ότι είναι "τελειωμένος" από το Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της προσπάθειας του κ. Καραμανλή να βρει νέες ισορροπίες κατά τη δύσκολη "επόμενη μέρα" που θα ξημερώσει. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι είναι -και δικαιολημένα- πικραμένος επειδή έκανε ο,τι μπορούσε για το κόμμα αλλά αυτό δεν του αναγνωρίζεται. Αντιθέτως λιθοβολείται...
Οι ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί και ο αντικαταστάτης του που επίσημα θα αναλάβει στο έκτακτο συνέδριο που προβλέπεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για τον νυν υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο η επιλογή του οποίου έχει πάντως έντονο παρασκήνιο. Το όνομα του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι προϊόν συμφωνίας του κ. Καραμανλή με την Ντ. Μπακογιάννη με την οποία το συζήτησαν πρόσφατα.
Η κ. Μπακογιάννη, για τους γνωρίζοντες τα κομματικά άδυτα της ΝΔ, έχει κάνει προ πολλού μια "χαλαρή συμμαχία" με τον υπουργό Παιδείας. Βέβαια οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Siemens-Καραβέλα έχουν αποδυναμώσει την υπουργό Εξωτερικών η οποία...
πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ανατρέψει πλέον αυτή την συμφωνία και να επιβάλει, ύστερα από μια μεγάλη ήττα, έναν πιο καθαρόαιμο "μητσοτακικό". Δεδομένων των συνθηκών μάλιστα λέγεται ότι η επιλογή αυτή την βολεύει αφού ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει την αποδοχή και άλλων πλευρών, οπότε σε πρώτη φάση "αποκαραμανλοποιείται" η Ρηγίλλης -κατά τον τρόπο που το εξέφραζε η παρουσία του κ. Ζαγορίτη- και σε δεύτερη φάση η κ. Μπακογιάννη θα μπορέσει να εδραιώσει πλήρως την παρουσία της στον κομματικό μηχανισμό μαζί με κάποιους "συμμάχους".
Η λύση Σπηλιωτόπουλου θα εμφανιστεί φυσικά και ως λύση προς την κατεύθυνση της ανανέωσης του κόμματος...
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναλαμβάνοντας τη θέση του γραμματέα -που θα είναι γι' αυτόν μια αναβάθμιση- αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην ανασυγκρότηση του κόμματος και να βάλει μαχαίρι στις κομματικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Μάλιστα ο εν αναμονή γραμματέας έχει πάρει τις λίστες με τα ονόματα και τα στοιχεία των προέδρων όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών της χώρας, στο Λεκανοπέδιο και την περιφέρεια, προκειμένου να μελετήσει ποιες αλλαγές προσώπων πρέπει να γίνουν "για να πάρει μπροστά" όπως λέει το κόμμα. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον οι μισοί πρόεδροι ΝΟΔΕ θα αντικατασταθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ως πρώτο βήμα για την σε βάθος κομματική ανασυγκρότηση της ΝΔ.
Τις λίστες αυτές με τα ονόματα που έχει ανά χείρας ο κ. Σπηλιωτόπουλος, προκειμένου να ετοιμαστεί για τα νέα του καθήκοντα, εξασφάλισε και το Press-gr και τις παρουσιάζει παρακάτω (πατήστε για να τις δείτε, με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις, εδώ).

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: