Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών προωθεί άμεσα η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η νέα διάταξη που θα συμφωνηθεί να ψηφιστεί από τα θερινά τμήματα της Βουλής, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή τον Οκτώβριο οπότε επανέρχεται στις εργασίες της η Ολομέλεια.

Μεταξύ άλλων προτείνεται η καθιέρωση τριμελούς δικαστικού οργάνου, το οποίο θα ελέγχει τη βασιμότητα των κατηγοριών προτού αυτές αξιολογηθούν από τα κόμματα. Στο όργανο αυτό θα συμμετέχουν ένας αρεοπαγίτης και δύο πρόεδροι εφετών ύστερα από κλήρωση. Ανάλογα με το διάλογο και τις θέσεις των υπόλοιπων κομμάτων θα αποφασιστεί αν το όργανο αυτό θα επιλαμβάνεται κάθε υπόθεσης προτού σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή ή αν η Εθνική Αντιπροσωπεία θα το αναπέμπει σε αυτό, αφού παραλάβει τη δικογραφία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ενδιαφέροντα όλα αυτά; Είναι όμως σίγουρη η εφημερίδα ότι θα ανοίξει η Βουλή τον Οκτώβριο; Λέμε τώρα…


anti weblog

2 σχόλια:

Kleon Gelastos είπε...

Ο κυρίαρχος και ρηξικέλευθος ελληνικός λαός, μόλις εκατον ογδόντα χρόνια μετά την γέννησή του, αποφάσισε να μην αφήνει να τον κλέβουν άλλο οι πολιτικοί του.
Ελλάδα η Δόξα είναι μπροστά σου! (Ρίχνε μια ματιά και πίσω σου όμως κάπου κάπου...)

Γιώργης Χολιαστός

Kleon Gelastos είπε...

Ας γίνουμε σοβαροί φίλοι!
Μην ακούτε ανεύθυνες φωνές.
Ας πάψουν μερικοί να ζητάνε αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Με το νόμο αυτόν σε ισχύ η Ελλάδα διπλασιάστηκε, μεγαλούργησε σε τρεις μεγάλους πολέμους, απόκτησε ζηλευτή Παιδεία και Υγεία, έγινε σεβαστή σε όλη την ανθρωπότητα, μπήκε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, έκανε άψογους Ολυμπιακούς αγώνες, ανάδειξε δύο Εθνάρχες και πάει για τρίτον, ανάδειξε τρεις διαχρονικές Οικογένειες-πρότυπο δημοκρατικότητας και μόλις προχτές εγκαινίασε το Μουσείο της Ακρόπολης, κόσμημα της Οικουμένης, ντροπή του Λούβρου και του Ερμιτάζ, που, από φθόνο, επίσημοι προσκλημένοι στα εγκαινιά του δεν ήρθαν.
Γιατί να αλλάξουμε κάτι; Το καλλίτερο δεν είναι εχθρός του καλού; Και ας μη ξεχνάμε φίλοι και το των αρχαίων ημών προγόνων «Κάτθανε Διαγόρα ουκ ες Όλυμπον αναβήσει». Ας μην είμαστε αχόρταστοι. Γίνεται να κάνουμε λαμπρότερη την Ελλάδα από όσο είναι-και ποιος μας λέει ότι κάπου δε θα στραβώσει το πράγμα (όλα είναι πιθανά) αν μπούμε σε, επιτρέψτε μου- παράλογες δοκιμές;...
Δέστε! Δέστε πόσο ωραία κάθονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό μας και τα λένε-τέτοια σιγουριά, τέτοια υπευθυνότητα, τέτοια σύμπνοια μεταξύ Εκτελεστικής Εξουσίας και Λαού, τέτοια ήρεμη Δύναμη θέλετε να την σύρετε ποιος ξέρει πού με νέα δόλια νομοσχέδια που κανείς δεν ξέρει τι δεινά ενδέχεται να φέρουν στον τόπο;
Ας βροντοφωνάξουμε λοιπόν όλοι στους υπεύθυνους φίλοι μου: ΚΆΤΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΝΌΜΟ ΠΕΡΊ ΕΥΘΎΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΏΝ!

Γιώργης Χολιαστός