Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Θα είναι το ίδιο ειλικρινής και στην Αθήνα ο Κρούγκμαν;Σήμερα τα έψαλε για τα καλά στους Ισπανούς, μπροστά στον πρωθυπουργό Ζαπατέρο. Τα είπε έξω από τα δόντια. Για να δούμε, θα είναι το ίδιο ειλικρινής και στην Αθήνα για την ελληνική οικονομία, μεθαύριο Τετάρτη, ο αμερικανός Νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν;

Ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Princeton, στο ίδιο φόρουμ με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό στη Μαδρίτη πριν λίγη ώρα, ανάγκασε τον δεύτερο να υποσχεθεί δομικές αλλαγές στην ισπανική οικονομία. Αφού πρώτα του είπε ότι «οι καιροί θα είναι δύσκολοι και θα υποφέρετε τα μέγιστα, γιατί η φούσκα της οικοδομής είναι τεράστια , δεν γίνονται επενδύσεις και υπάρχει μεγάλη έλλειψη ζήτησης».

Ο Κρούγκμαν αμφισβήτησε τις προβλέψεις του προέδρου της Διεθνούς Τράπεζας, Μπεν Μπερνάνκε, ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την οικονομική ύφεση, επισημαίνοντας ότι μόνο με μεγαλύτερο συντονισμό προσπαθειών και απόλυτα στενή συνεργασία μεταξύ τους, θα μπορέσουν να βγουν από την οικονομική κρίση οι χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πει και για τα δικά μας χάλια.

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
ellinas-xoris-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια: