Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Πανοπτικό μοντέλο με περισσότερες κάμερες προτείνει η Σκότλαντ Γιάρντ

Κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην Ελλάδα, το κλιμάκιο των Βρετανών αξιωματικών ζήτησε ενημέρωση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ επέμεινε στην τοποθέτηση περισσότερων καμερών ασφαλείας στην Αθήνα.

Στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το μοντέλο της ΕΛ.ΑΣ. στηρίζεται σε αυτό που οι ίδιοι οι Βρετανοί έδειξαν, το οποίο και εφαρμόζεται από το 2000, όντας αντίγραφο της δικής τους δομής και οργάνωσης, μοντέλο το οποίο η Σκότλαντ Γιάρντ υποστηρίζει ότι οδήγησε στον εντοπισμό των δραστών του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο.

Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε ότι εντός λίγων εβδομάδων θα έχει στα χέρια της τον σούπερ κοριό, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ταυτόχρονα 3.000 κινητά και σταθερά τηλέφωνα, καθώς και SMS και e-mail.

Η επίσκεψη των Βρετανών αναμένεται να επαναληφθεί, καθώς όπως δηλώνουν κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών «η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομίες του εξωτερικού θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε διάφορα επίπεδα», ενώ παράλληλα και η Ιντερπόλ θεωρεί την Ελλάδα «πέρασμα» ισλαμιστών τρομοκρατών, ιδιαίτερα μετά την σύλληψη Ιρακινού ανώτερου στελέχους ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: