Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Δεξιοί αδέξιοι και ανικανότεροι, κρυφτείτε τώρα που μπορείτε!

5 χρόνια Ν.Δ. + 5 χρόνια λιτότητα εξαιτίας τους...
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Τα ίδια ζήσαμε και επί Μητσοτάκη.

Και φυσικά, θα βγουν σήμερα και θα πουν: "Δεν φταίμε εμείς, για το χρέος, το έλλειμμα, τα γαλάζια golden boys, τα καρτέλ, την ακρίβεια, την ανομία, την διάλυση του κράτους"...
"Φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ, που υπάρχει!"

Εδώ το ρεπορτάζ των "ΝΕΩΝ"

ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ... (από το βασικό σχολιασμό)

1. Θυμηθείτε: Αύγουστος 2007. Η Ελλάδα έχει ήδη ζήσει τον πύρινο εφιάλτη στην Πάρνηθα, στην Αιγιαλεία, στην Εύβοια, στην Κρήτη. Ο κίνδυνος όμως δεν έχει τελειώσει. Οι συνθήκες καύσωνα επιμένουν. Το γνωρίζουν όλοι. Στις 17 Αυγούστου καίγεται η Πεντέλη. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός της χώρας προκηρύσσει εκλογές. Ο ήδη αποδιαρθρωμένος κρατικός μηχανισμός παραλύει εντελώς. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραιτείται για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Η χώρα καθίσταται εντελώς ανοχύρωτη απέναντι σε ενδεχόμενη νέα πύρινη λαίλαπα. Ακολουθεί η τραγωδία της Ηλείας, της Πελοποννήσου. Οι 70 νεκροί.

2. Θυμηθείτε το «λόγο» για τον οποίο οδηγηθήκαμε τότε σε εκλογές: «Ελληνίδες, Έλληνες, πριν από τρεισήμισι χρόνια, μας δώσατε την εντολή να βγάλουμε τη Χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο... Στην περίοδο που πέρασε, κάναμε μαζί μεγάλες προσπάθειες...Η Χώρα απέκτησε υγιή δημόσια οικονομικά. Η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού ανάπτυξης, ενός προϋπολογισμού ευθύνης, ενός προϋπολογισμού κοινωνικής αλληλεγγύης, αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης. Η απόφαση αυτή αφορά άμεσα και ουσιαστικά το μέλλον κάθε οικογένειας, το μέλλον της κοινωνίας μας, το μέλλον της Πατρίδας. Απαιτείται για την απόφαση αυτή ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» (Κ. Καραμανλής, διάγγελμα, 17/8/2007).

3. Σήμερα δημοσιεύονται οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας, η μελέτη των συναφών παραμέτρων... δεν μοιάζει θετική και δεν υποδεικνύει την ύπαρξη έκτακτων συνθηκών που να επιτρέπουν την απομάκρυνση από την καθιερωμένη προθεσμία για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος». Τι σημαίνει αυτό;

- Πρώτον, η Ελλάδα για δεύτερη φορά σε 5 χρόνια μπαίνει σε επιτήρηση.

- Δεύτερον, για το οικονομικό αδιέξοδο δεν φταίει η διεθνής οικονομική κρίση αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Δικαιωνόμαστε πλήρως για αυτό που επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε τη χώρα σε κρίση πριν από τη διεθνή κρίση». Αποκαλύπτεται έτσι το μέγεθος της ασύλληπτης πολιτικής εξαπάτησης που συντελέστηκε τον Αύγουστο του 2007 και όλη την τελευταία 5ετία της «ήπιας προσαρμογής», των «μεταρρυθμίσεων» και της «θωρακισμένης οικονομίας».

- Τρίτον, «αδειάζεται» πλήρως ο κ. Καραμανλής και το επιχείρημά του «οι έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν έκτακτα μέτρα». Η Επιτροπή λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν έκτακτες συνθήκες που αφορούν στην διεθνή οικονομική κρίση. Υπάρχει μόνο η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία οδήγησε την οικονομία η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή.

krogias

Δεν υπάρχουν σχόλια: