Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Η νέα αστυνομία που οραματίζεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Μια νέα αστυνομία που, με κάμερες στους δρόμους και με τη δυνατότητα άρσης της ανωνυμίας στα καρτοκινητά, θα μπορεί να εξιχνιάζει εγκλήματα αλλά και να αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα των κουκουλοφόρων, οραματίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Πρώτο Θέμα" προβλέπει, επίσης, ότι σύντομα θα υπάρξουν συλλήψεις για τρομοκρατία.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επισημαίνει ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός όσον αφορά το κατά πόσο μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να ανταπεξέλθει στις νέες μορφές εγκληματικότητας και γι'αυτό τον λόγο θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της. Πέραν από τις αλλαγές προσώπων που θεωρεί απαραίτητες, απαραίτητη είναι και η αναδιοργάνωση των τμημάτων.

Υπέρ της χρήσης καμερών στους δρόμους τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κι αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, με στόχο την πάταξη του εγκλήματος. Αναφορικά με το θέμα άρσης της ανωνυμίας όσων έχουν στη διάθεση τους καρτοκινητά, τονίζει ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στο να αποκαλύπτονται εγκλήματα, καθώς, στο πλαίσιο της ανωνυμίας που προσφέρει ένα κινητό ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς να μπορεί να εντοπιστεί από τις Αρχές. Αναφορικά με το θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων που προκύπτει από την υιοθέτηση αυτών των δύο μέτρων, ο κ. Μαρκογιαννάκης δηλώνει χαρακτηριστικά «Ενδεχομένως κάποιοι να βάλουν στο μυαλό τους ότι παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα. Μπορεί να έχουν και δίκιο [...] ενδεχομένως να χρειαστεί να στερηθούμε κάποια πράγματα, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα».

Αναφορικά με τις διαδηλώσεις ο κ. Μαρκογιαννάκης θεωρεί ότι το «σοβαρό πρόβλημα των κουκουλοφόρων» πρέπει να λυθεί, και προειδοποιεί ότι η αστυνομία πλέον θα αντιδρά για να προστατέψει τον πολίτη και την περιουσία του. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης προμηθευτή για αγορά οχημάτων ρίψης νερού.

Σχετικά με την τρομοκρατία, ο κ. Μαρκογιαννάκης προβλέπει ότι θα γίνουν σύντομα συλλήψεις, γιατί οι νέες τρομοκρατικές οργανώσεις που εμφανίστηκαν τελευταία στο προσκήνιο κάνουν πολλά χτυπήματα, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει χρόνος σχεδιασμού και κατά συνέπεια γρήγορα θα υποπέσουν σε λάθος. Εξαγγείλει δε, σαρωτικές αλλαγές στην Αντιτρομοκρατική, που θα την καταστήσουν αξιόμαχη κι αποτελεσματική.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: