Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

Πέφτουν οι μάσκες!

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, προσφέρει στην κυβέρνηση Καραμανλή τους 10 βουλευτές του κόμματός του, προκειμένου να μην αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να προβεί σε εκλογές. Σύμφωνα με την κυριακάτικη Real News, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν συνάψει μυστική συμφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόλο που και σε δηλώσεις εκτός Μεγάρου δεν αρνούνται ένα τέτοιο σενάριο.

Σε ερώτηση της εφημερίδας, κατά πόσο έχει σχέση η σαφής άρνηση του πρωθυπουργού στα σενάρια εκλογών (μετά από δηλώσεις που έκανε την περασμένη Παρασκευή) με τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε λακωνικά αλλά με νόημα: «τα εν οίκω μη εν δήμω». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνει πρόταση συνεργασίας στη ΝΔ. Το ίδιο είχε γίνει και μετά τα πρόασφατα γεγονότα του Δεκεμβρίου, που όμως έλαβε μία πιο ασαφή απάντηση από τον Κ. Καραμανλή.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τη Real News, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη και εάν τελικά πραγματοποιηθεί η συνεργασία, θα είναι κάτι που θα ευνοήσει και τις δύο πλευρές. Για τον πρωθυπουργό τα περιθώρια φαίνεται ότι είναι μηδαμινά και παρόλο που μία τέτοια συνεργασία θα τραυματίσει τους ψηφοφόρους του που εντάσσονται στο μεσαίο χώρο, φαίνεται ότι θα του εξασφαλίσει την επιβίωση αλλά και ένα έξτρα ποσοστό, περίπου 5%, στις επόμενες εκλογές. Για το Γ. Καρατζαφέρη η επιστροφή στη ΝΔ φαίνεται να είναι κάτι που επιθυμεί ιδιαίτερα, καθώς οι πολιτικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα τεταμένες και το κόμμα του μπορεί να μην τα καταφέρει στην προσεχή, όποτε και αν αυτή είναι, εκλογική αναμέτρηση.

Η στήριξη Καρατζαφέρη στην παράταξη της ΝΔ καλλιεργείται συστηματικά εδώ και αρκετό καιρό. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν η αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. από τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή, την πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το σχετικό αίτημα. Το ΛΑ.Ο.Σ. αποχώρησε καταγγέλλοντας μεν τη διαδικασία και την κυβερνητική απουσία από το Κοινοβούλιο, κατάφερε όμως να αποδυναμώσει την εικόνα μιας συμπαγούς αντιπολίτευσης.
tvxs

Πέφτουν επιτέλους οι μάσκες.
Φανερώνεται η δεξιά, ξεσκεπάζεται ο Καραμανλής.Ο Καραμανλής, ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια παρουσιαζόταν ως μοντέρνος και σύγχρονος πολιτικός.Η ΝΔ ως ένα κεντροδεξιό ευρωπαικό κόμμα.

Πέφτει όμως επιτέλους το προσωπείο.Η ΝΔ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ακροδεξιά και την αντιδραστική δεξιά.Ανέκαθεν την στήριζαν. Αυτός είναι ο μεσαίος χώρος του Καραμανλή.Μία δεξία από τα παλιά τα χρόνια...όπως τη θυμούνται οι παλαιοί..

Δεν πρόκειται να σωθείτε κύριε "καταλληλότερε" ούτε με συνεργασία με την ακροδεξιά ούτε με συνεργασία με ρουσόπουλους(αλήθεια τί συζητήσατε στο μυστικό ραντεβού), πρετεντέρηδες και εκδότες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: