Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Στο τραπέζι και πάλι Χαμάς και Φατάχ


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ, των δυό παλαιστινιακών οργανώσεων που ελέγχουν τη Λωρίδα της Γάζας και τγη Δυτική Οχθη αντίστοιχα, θα επαναληφθούν στο Κάιρο, την 1η Απριλίου.Ανώτερος αξιωματούχος της Φατάχ του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς έκανε γνωστό ότι υπήρξε συμφωνία για την επανέναρξη των συνομιλιών που έχουν στόχο τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με το Ισραήλ μια ειρηνευτική συμφωνία. Οι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων της Φάταχ και της Χαμάς αναβλήθηκαν στις 19 Μαρτίου χωρίς να υπάρξει συμφωνία σχετικά με μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και το πρόγραμμά της.

"Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί μία συμφωνία αυτή την φορά", δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερ ο Ναμπίλ Σαατ, από το Κάϊρο.

Ο Αμπάς πρότεινε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα προετοιμάσει το έδαφος για τις νέες παλαιστινιακές εκλογές και θα επιτηρήσει την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τις πρόσφατες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: