Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Η τιμή της ΝΔ "παίζεται" στις Σέρρες

Οι Σέρρες, ιδιαίτερη πατρίδα του ιδρυτή της ΝΔ, θεωρούνται αυτοδικαίως κοιτίδα του καραμανλισμού. Αλλά τους τελευταίους μήνες δεν αισθάνονται και τόσο καλά με τον τίτλο τους. Αιτία ο εμφύλιος που μαίνεται στη Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή υπόθεση καραμπινάτης απάτης. Η ιστορία έχει ως εξής : Τον περασμένο Νοέμβριο δύο σερραίοι , σοβατζήδες το επάγγελμα, επιχείρησαν να συναλλαχτούν με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κουμαριάς, υποσχόμενοι μεσολάβηση γιά κρατική επιχορήγηση 10.000 ευρώ, υπό τον όρο ότι θα έπαιρναν ως μίζα τα μισά. Η Πρόεδρος του συλλόγου δεν τσίμπησε και κατήγγειλε την μεσολάβηση. Οι μεσάζοντες συνελήφθησαν και - ώ της εκπλήξεως ! - κατά την προανάκριση υποστήριξαν ότι ηθικός αυτουργός της απόπειρας εξαπάτησης και συνεργάτης τους ήταν ο Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Αθ. Καλαϊτζής.
Χαμός στις Σέρρες αναταραχή στη γαλάζια τοπική , βροχή αντιδράσεων στα τοπικά Μ.Μ.Ε. αλλά ο κ.Καλαϊτζής δεν παραιτήθηκε από τον κομματικό του θώκο και απείλησε με μηνύσεις και αγωγές τους -κατά δήλωσή τους- συνεργούς του, οι οποίοι αργότερα ανακάλεσαν την καταγγελία. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών καταδίκασε τους δύο μεσάζοντες σε 18 μήνες φυλάκιση. "Happy end", θα πείτε, "έχουμε εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη", που θα έλεγε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αμ δε ... Στα χέρια του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της πόλης βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες αίτηση του κ.Γ.Αβραμίδη, αντιπάλου του κ.Καλαϊτζή στις εσωκομματικές εκλογές γιά τη θέση του Προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε.Στην αίτησή του επισημαίνονται σημεία και τέρατα :
Ότι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τα τοπικά Μ.Μ.Ε. πλημμύρισαν από καταγγελίες εις βάρος του κ. Καλαϊτζή.
Ο,τι εξ αιτίας του σκανδάλου παραιτήθηκε ο γραμματές της ΝΟΔΕ ενώ ο αντιπρόεδρος της κατήγγειλε σε πρόσφατη συνεδρίασή της πως ο κ. Καλαϊτζής όταν αποκαλύφτηκε η υπόθεση επί δύο μέρες είχε εξαφανιστεί γιά να αποφύγει το αυτόφωρο.
Ό,τι μέχρι σήμεραο κ. Καλαϊτζής δεν έχει ούτε μηνύσει ούτε εναγάγει τους "συκοφάντες" του, όπως είχε δεσμευτεί. Δεδομένων αυτών ο γαλάζιος και ο ίδιος μέχρι μυελού των οστών κ.Αβραμίδης ανησυχώντας γιά "την τιμή και την υπόληψη μιάς ολόκληρης παράταξης" ζητά να μάθει από τις εισαγγελικές αρχές αν έχει διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του Προέδρου της ΝΟΔΕ και αν έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία.
Το ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Σερραίου το θεωρούμε δεδομένο. Στο Μέγαρο Μαξίμου τρίζιε τίποτα εκτός από τις πόρτες με τους σκουριασμένους μεντεσέδες ;

κόσμος του Επενδυτή


Και η δική μας απορία : Το δικαστήριο τους καταδίκασε γιά παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων με 18 μήνες φυλάκιση ! Οι καταδικασθέντες μεσάζοντες υπόσχονταν κρατικά λεφτά στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ...
Αφού η Νέα Δημοκρατία κουκουλώνει γιά μιά ακόμη φορά ένα σκάνδαλο , η αδέκαστη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση, ώστε να μάθουμε από ποιό κρατικό φορέα ή Υπουργείο προερχόντουσαν τα χρήματα που παζάρευαν οι μεσάζοντες ;
Και δεν είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τι δυνατότητα επαφής είχαν οι σοβατζήδες μεσάζοντες με τα Υπουργεία που μοιράζουν χρήματα σε συλλόγους ;
Δεν είναι επίσης εξαιρετικά προκλητικό γιά μιά κοινωνία που υποφέρει οικονομικά να μάθει εάν έχουν δοθεί το ίδιο διάστημα χρηματικές ενισχύσεις σε άλλους πολιτιστικούς συλλόγους των Σερρών ; Και αν πράγματι δόθηκαν, δεν πρέπει να διαταχτεί έλεγχος γιά τυχόν μεσιτικά ; Ρωτούμε ... Μήπως ;1 σχόλιο:

taspa είπε...

Aν θέλεις να το ψάξεις δύο περιπτώσεις.
1.Λογαριασμός Α κοινωνικών βοηθειών,κατέξακολούθηση λεηλατούμενος απ' ολους,ιδιαίτερα κατα την προεκλογική περίοδο!!!!
[ Ο λογ/σμός τροφοδοτείται από τα Κρατικά λαχεία και η αποστολή του ,ουδεμία σχέση εχει με κατασκευή πλατειών-παρκων και ελαιχρωματισμούς]Επαναλαμβάνω επι του λογαριασμού αυτού πίπτουν ως κόρακες απαντες εδω και δύο δεκαετίες τουλάχιστο.
2.Μια αλλη πιθανή πηγή ο ΟΠΑΠ αν και μου φαίνεται λίγο χλομό.!!