Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Μέτρα για την οικονομική κρίση λαμβάνει ο Τσάβες

Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον τριπλασιασμό του προβλεπόμενου κρατικού δανεισμού, τη μείωση του προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση της μείωσης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, καθώς και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Τσάβες, πάντως, δεν προέβη στην υποτίμηση του μπολίβαρ, του εθνικού νομίσματος της χώρας του. «Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης λαμβάνονται με σοσιαλιστικό πνεύμα, για να προστατευθούν τα κοινωνικά προγράμματα, ο λαός κι οι εργαζόμενοι», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός για το 2009 μειώνεται κατά 6,7%, στα 72 δις δολάρια, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 20%, ενώ τα κυβερνητικά ομόλογα αυξάνονται στα 16 δις δολάρια από τα 5,6. Ακόμη, ανακοίνωσε την αύξηση ενός φόρου επί των πωλήσεων στο 12% από το 9%. Τέλος, ο Τσάβες αναθεώρησε, προς τα κάτω, την εκτίμηση για την τιμή του πετρελαίου που εξάγει η Βενεζουέλα, στα 40 δολάρια το βαρέλι από τα 60, και τις εκτίμηση για την παραγωγή πετρελαίου, στα 3,17 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα περίπου 3,67.

tvxs

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συμπληρωματικά,Π Λογαριασμός Α Κοινωνικών Βοηθειών,ειναι λογαριασμός του Υπ.Υγ. Πρ.αμοδιότητα Πρόνοιας