Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Οι bloggers «σπρώχνουν» τον Ομπάμα προς τα αριστερά

Μια ομάδα φιλελεύθερων bloggers στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με εργατικά σωματεία και το MoveOn.org για να σχηματίσουν μια επιτροπή πολιτικής δράσης που θα επιδιώξει να προωθήσει περαιτέρω προς τα αριστερά το Δημοκρατικό Κόμμα.

Οι bloggers επεδίωξαν να συγκεντρώσουν δωρεές από τους αναγνώστες τους και σημείωσαν ότι σχεδιάζουν να προσελκύσουν φιλελεύθερους υποψήφιους ώστε να προκαλέσουν και τους πιο κεντρώους δημοκράτες που βρίσκονται τώρα στο Κογκρέσο.

Οι διοργανωτές του νέου γκρουπ, το οποίο ονομάζεται «Accountability Now» δηλαδή, «Υπευθυνότητα Τώρα», ανακοίνωσε, ότι είναι πρόθεσή του να προτρέψει τον Ομπάμα να αναζητήσει πιο προοδευτικές πρακτικές, χωρίς το φόβο να χάσει την υποστήριξη από πιο συντηρητικά μέλη του κόμματος που υπηρετεί στο Κογκρέσο.

Από την άλλη, τονίζουν το γεγονός ότι στην προσπάθεια του ο Ομπάμα να οικοδομήσει ένα ευρύ κυβερνητικό συνασπισμό- συχνά μετριάζοντας ορισμένες από τις πιο φιλελεύθερες θέσεις του- έχει ήδη εξοργίσει ορισμένους από τους οπαδούς του στα αριστερά.

Η συγκρότηση της ομάδας αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην εξέλιξη της κοινωνίας των bloggers, η οποία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην παροχή κινήτρων σε ομάδες ακτιβιστών να αφιερώσουν χρήματα και χρόνο σε πολιτικές εκστρατείες.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: