Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ατιμώρητοι θα παραμείνουν οι δράστες του ξυλοδαρμού του Χρήστου Χρονόπουλου;

Ακόμα μία προσπάθεια κουκουλώματος έρχεται να προστεθεί στο ιστορικό της ελληνικής αστυνομίας. Πρόκειται για την υπόθεση του Χρήστου Χρονόπουλου, ενός 34χρονου ψυχικά ασθενή που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο Α.Τ. Καλλιθέας πριν δύο χρόνια και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ενώ η υπόθεση εκκρεμεί στον εισαγγελέα, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση αθώωσε τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και σε μία βεβιασμένη προσπάθεια να κλείσει την υπόθεση, την έστειλε στο αρχείο. Όπως, μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα της ΕΔΕ, «επειδή δεν προέκυψε και η παραμικρή υπόνοια ενοχής και πειθαρχικής ευθύνης σε βάρος κανενός αστυνομικού, γι’αυτό και ουδείς κλήθηκε σε απολογία και προτείνεται η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο».

Ο Χρήστος Χρονόπουλος συνελήφθη το βράδυ της 22/05/2007 στην πλατεία Καλλιθέας, επειδή «παρουσίαζε μη φυσιολογική συμπεριφορά, φωνασκούσε και ενοχλούσε πεζούς...». Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, κακοποιήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξή του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου οι ιατροδικαστές που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι ήταν σε κωματώδη κατάσταση και έφερε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Εκεί, έμεινε δύο μήνες στην εντατική, τρεις μήνες στη νευροχειρουργική και στη συνέχεια άλλους έξι μήνες σε κέντρο αποκατάστασης στην Πάτρα.

Η πρωτοφανής ταλαιπωρία που υπέστη ο Χρονόπουλος δε σταμάτησε εκεί. Σήμερα ο Χρήστος ζει στην Πάτρα με τη θεία του σε απελπιστική κατάσταση και δεν μπορεί ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί, σύμφωνα με περιγραφή της οικογένειάς του, η οποία ζητά την απονομή ευθυνών, έχοντας όμως χάσει την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη.\

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: