Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ένας ακόμη νεκρός στα έργα της Εγνατίας Οδού...

3ος νεκρός εργάτης στην Εγνατία σε 1 μήνα

Ο 23χρονος μετανάστης από την Συρία Χίνο Χόρο (εργάτης στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Γρεβενών-Παναγιάς Τρικάλων) σκοτώθηκε την Τρίτη 17 Φλεβάρη. Ακόμη μία δολοφονία στον βωμό του κέρδους.

Ήταν το 3ο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο Εγνατίας Οδού σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Στις 18 Γενάρη ο 28χρονος Σπανός Κων/νος έπεσε φλεγόμενος στο κενό από ύψος 80 μέτρων. Ενώ στις 14 Φλεβάρη ο 50χρονος Κατσάνος Χρήστος έχασε την ζωή του ενώ εργαζόταν στο εργοτάξιο της Μπαλντούμπας για λογαριασμό της ΑΕΓΕΚ.

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Οικοδόμων του νομού Γρεβενών, αφού επισημαίνει ότι είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα στην ίδια εταιρία μέσα σε ένα μήνα, κάνει λόγο για έλλειψη προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών και για αδιαφορία της Κυβέρνησης να τα αναπληρώσει, καθώς όπως τονίζει οι εργαζόμενοι αναγκάζονται από τον εργοδότη να εργάζονται σε εξαντλητικά ωράρια, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης το Σωματείο Οικοδόμων του νομού Γρεβενών καταγγέλλει την εταιρεία ΑΤΙΚΑΤ, γιατί όπως αναφέρει έχει απλήρωτους τρεις μήνες τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε δύο επισχέσεις εργασίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για μια ακόμη φορά η εργοδοσία δολοφονεί εν ψυχρώ τους εργάτες και η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Άλλος ένας συνάδελφος από την εταιρεία ΑΤΙΚΑΤ προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων του κεφαλαίου, στο βωμό του κέρδους και μάλιστα σε ένα μήνα από τον προηγούμενο συνάδελφο που έχασε την ζωή στην ίδια εταιρεία. Η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και ιδιαίτερα για την έλλειψη προσωπικού σε αυτούς ,καθιστά σχεδόν απαγορευτικούς τους ελέγχους.

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης και των εργοδοτών για τον εργαζόμενο και ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους για το κόψιμο των κορδελών και του κέρδους, οδηγούν, τους εργαζόμενους σε εξαντλητικά ωράρια τη δουλειά τα Σάββατα και τις Κυριακές ,τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας είναι η βασική αιτία πού χάνουν οι συνάδελφοι την ζωή τους. Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για την αδιαφορία της ,την συνειδητή επιλογή που βάζει πλάτη για να αυγατίσουν τα κέρδη της εργοδοσίας. Στην ίδια εταιρεία μέσα στον ίδιο μήνα οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε 2 επισχέσεις εργασίας γιατί είχαν 3 μήνες απλήρωτοι και η εργοδοσία παρόλα τα ατυχήματα συνέχισε τις εργασίες μέχρι το τέλος της βάρδιας ,χωρίς να σταματήσει το προσωπικό._

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: