Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Χρήστος Παναγόπουλος: Μια «χρεοκοπία» για την κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το "Εθνος"

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, μαζί με το επιτελείο του, φαίνεται ότι κοστίζουν πολλά στην κρατική τηλεόραση και κατά συνέπεια στους φορολογούμενους. Μόνο ο μισθός του Χρ. Παναγόπουλος ανέρχεται σε 22.000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η μηνιαία αμοιβή του προέδρου της ΕΡΤ ανέρχεται στις 22.000 ευρώ το μήνα, ενώ ο κάθε γενικός διευθυντής λαμβάνει 11.000 ευρώ. Σε αυτά προστίθενται τα μπόνους και η συμμετοχή σε διαφόρων ειδών επιτροπές, με τον πρόεδρο να λαμβάνει 400 ευρώ και τους διευθυντές 200 για την κάθε επιτροπή. Οι επιτροπές συνέρχονται 4 με 5 φορές το μήνα, με τη θεματολογία να ποικίλει -έχει πραγματοποιηθεί επιτροπή ακόμα και για την αγορά ενός αναλογίου...

Εξωπραγματικές θεωρούνται και οι δαπάνες για την ERT World, καθώς επί διευθύνσεως Ν. Σωτηριάδη το μάνατζμεντ κόστιζε 3.000 ευρώ το μήνα, επί Χρήστου Παναγόπουλου κοστίζει 50.000, με μία εκπομπή λιγότερο. Και ένας από τους λόγους του υπερδιπλασιάσου των δαπανών, είναι ότι ο διευθυντής παίρνει 11.000 ευρώ, ενώ συντηρείται αναπληρώτρια διευθύντρια (7.500 ευρώ), σύμβουλοι (από 6.300 έως 10.000 ευρώ) και δύο προϊστάμενοι (2.500 ευρώ).

Το συνολικό κόστος παραγωγής, δηλαδή, ανέρχεται στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Και ο πρόεδρος της ΕΡΤ επιμένει να δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει κανένα διευθυντικό στέλεχος, του ίδιου συμπεριλαμβανομένου».

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: