Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Συγχαρητήρια κ.Σαμαρά!

Καλή Αρχή έκανε ο νέος Υπουργός Πολιτισμού. Αφού ανέλαβε κυβερνητική θέση μετά απο πολλά χρόνια, μια απο τις πρώτες πράξεις του ήταν η υπογραφή της μετατροπής του Αρχαιολογικού χώρου της Χαιρώνειας σε βιομηχανική περιοχή.

O κ. Σαμαράς ορκίστηκε στις 8 Ιανουρίου. Στις 9 του μηνός, οι Δήμαρχοι Χαιρώνειας και Δαύλειας έστειλαν επιστολή- έκκληση να τον συναντήσουν πριν υπογράψει την έγκριση της εγκατάστασης μεγάλου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της εταιρείας ENELCO, στην περιοχή τους.

Αντί άλλης απάντησης, ο κ. Σαμαράς, στις 16 Ιανουαρίου υπέγραψε την απόφαση, χωρίς ούτε καν να καταδεχτεί να τους την κοινοποιήσει. Ολοκλήρωσε έτσι την απαράδεκτη μεθόδευση του προκατόχου του κ. Λιάπη, όταν προπαραμονή Χριστουγέννων, ανέτρεψε προηγούμενη αρνητική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, προς διευκόλυνση του ομίλου Κοπελούζου και της ιταλικής πολυεθνικής.
(δείτε εδώ : To ΚΑΣ "θυσίασε" τη Χαιρώνεια στο βωμό του Κοπελούζου )
Ποιός είπε ότι δεν υπάρχει συνέχεια στη δημόσια διοίκηση;

Εντωμεταξύ ο Δήμαρχος Χαιρώνειας, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός, ότι η ENEL που κατέχει το 75% , είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός που τελευταία αναπτύσσει ταχύτατα πυρηνικό πρόγραμμα σε Ρουμανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Αλβανία, συνδυάζοντας το με το γεγονός ότι η έκταση που αγοράστηκε είναι πολλαπλάσια απο την έκταση του συγκεκριμένου εργοστασίου.

symparataxi

Δεν υπάρχουν σχόλια: