Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

«Μπόνους ηλεκτρικής ενέργειας» από τον Μπερλουσκόνι

Με απόφαση της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θεσπίσθηκε «μπόνους ηλεκτρικής ενέργειας» προς στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κλάουντιο Σκαγιόλα, η κυβέρνηση της Ρώμης θα βοηθήσει όλες τις οικογένειες που έχουν συνολικό ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 7.500 ευρώ.

Με το οικονομικό βοήθημα θα μπορεί κανείς να πληρώνει ένα μέρος του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. Το εν λόγω «μπόνους» θα κυμαίνεται από 60 μέχρι 150 ευρώ ετησίως (ανάλογα με το εισόδημα) και θα ισχύσει για φέτος, αλλά, αναδρομικά και για το 2008.

Επιπλέον κατηγορίες που θα μπορούν να επωφεληθούν της κρατικής εισφοράς, είναι οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά και εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ το χρόνο και οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες καταναλώνεται μεγάλο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας, για λόγους υγείας και πιο συγκεκριμένα, για συνεχή χρήση μηχανημάτων που παρέχουν τεχνητή υποστήριξη σε ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης πρόσθεσε δε ότι το όλο ύψος της κρατικής αυτής εισφοράς, αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου πέντε εκατομμύρια άτομα.

Συνολικά- δήλωσε ο Σκαγιόλα- υπολογίζουμε ότι η κάθε οικογένεια, χάρη και στην κοινωνική κάρτα που συνεισφέρει στα ψώνια της εβδομάδας θα μπορέσει να εξοικονομήσει 1.400 με 1.500 ευρώ ετησίως.

Μέχρι το καλοκαίρι η κυβέρνηση του «Καβαλιέρε», προτίθεται να εγκρίνει και δεύτερο «μπόνους» που θα συμβάλλει στα έξοδα των λιγότερο εύπορων οικογενειών μειώνοντας τον λογαριασμό, αυτή την φορά, του φυσικού αερίου.


ant1online

Δεν υπάρχουν σχόλια: