Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

Σημαντικές εξελίξεις για το Παλαιστινιακό, αναμένονται να ανακοινωθούν εντός των ημερών

Χθες συναντήθηκαν στο Κάιρο αντιπροσωπείες των δύο σημαντικών οργανώσεων-παρατάξεων του Παλαιστινιακού Κινήματος (Φατάχ και Χαμάς).
Εκ μέρους της Φατάχ οι Αχμαντ Κυρέ, Ναμπίλ Σαάθ και εκ μέρους της Χαμάς οι Σαλαχ Αλμπαρνταουίλ, Μοχάμεντ Νάσερ, συναντήθηκαν και εξέδωσαν ΚΟΙΝΗ ανακοίνωση. Η συνάντηση των δύο κομμάτων θέτει τη βάση της Παλαιστινιακής ενότητας και αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε συνομιλίες για την εξομάλυνση εμποδίων που υπάρχουν μεταξύ τους, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 22 Φλεβάρη.
Επιπροσθέτως, η εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση της Γάζας (Χαμάς) πρόκειται τις αμέσως επόμενες ώρες-ημέρες ν’ ανακοινώσει επίσημη εκεχειρία με το Ισραήλ, ανάλογη μ’ αυτή που ίσχυε για 18 μήνες, πριν την εισβολή του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη.
Η κυβέρνηση της Γάζας είχε τηρήσει στο ακέραιο την προηγούμενη εκεχειρία, την οποία δεν είχε τηρήσει το Ισραήλ, και η ανακοίνωση της θα συμπεριλαμβάνει:
- Κατάπαυση πυρός
- Άνοιγμα των συνόρων (μάλλον από 1 Μάρτη)
- Ενώ υπάρχει παράνομο εμπάργκο και παραβίαση του διεθνούς δικαίου από Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιδιωχθεί να περάσει το 80% της βοήθειας προς τη Γάζα (τρόφιμα, φάρμακα και υλικά ανοικοδόμησης).
Μέχρι σήμερα, παρά τις δήθεν αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, τρόφιμα μουχλιάζουν και καταστρέφονται στις αποθήκες του Ισραήλ και μάλιστα προπληρώνοντας εβδομαδιαίο ενοίκιο από τις χώρες προέλευσης.

sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια: