Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Από τον Ωνάση στο Βγενόπουλο:πρόταση αξίας 177,2 εκατ. ευρώ για την Ολυμπιακή

Ο πρόεδρος της MIG, κ.Βγενόπουλος, εξεδήλωσε δεσμευτικά πλέον την πρόθεσή του για εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καταθέτοντας πρόταση συνολικής αξίας 177,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ενδιαφέρον υπάρχει και από Έλληνες εφοπλιστές για συμμετοχή στην εταιρία με μειοψηφικό ποσοστό.

Η MIG κατέθεσε δεσμευτική προσφορά αξίας 62,4 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της Ολυμπιακής, ενώ για την επίγεια εξυπηρέτηση κατατέθηκε πρόταση από τη Swissport, ύψους 44,8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, πέρα από τα παραπάνω ποσά, ο κ.Βγενόπουλος δήλωσε ότι προτίθεται να επενδύσει ένα επιπλέον κεφάλαιο αξίας 100 εκατ. ευρώ, ώστε «Να σωθεί η ΟΑ και να συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας», όπως δήλωσε.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει. «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση αποκλειστικότητα τριών εβδομάδων για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και πληροφορήθηκα ότι η κυβέρνηση το απεδέχθη», τόνισε. Ενόψει, μάλιστα, της σημερινής έναρξης των εν λόγω διαπραγματεύσεων, ο κ.Βγενόπουλος συναντήθηκε με τον κ.Παπανδρέου, ώστε, όπως δήλωσε, να επιτευχθεί η διακομματική συναίνεση. Ερωτηθείς για την έκβαση της συνομιλίας ο κ.Βγενόπουλος δήλωσε ότι «Ο κ.Παπανδρέου μου εξήγησε το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ σε σχέση με την Ολυμπιακή και παρεμφερείς επιχειρήσεις, το οποίο προβλέπει ένα μεικτό σχήμα. Στην πρότασή μας εμείς δίνουμε αυτή τη δυνατότητα, αν υπάρχει κυβέρνηση ΠαΣοΚ, να διαμορφωθεί η Ολυμπιακή σε ένα σχήμα συμβατό σύμφωνα με τις επιθυμίες τους».

Σε ερώτηση σχετικά με την τύχη των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο κ.Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτή επαφίεται στα χέρια της κυβέρνησης και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας. Ωστόσο, φρόντισε να προσθέσει ότι «Η νέα εταιρία θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, στις οποίες θα απορροφηθούν αρκετοί από τους νυν εργαζομένους».

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: