Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ 20.000 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ...

Αρωμα εκλογών αναδύεται από την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες στην κλειστή Βουλή και προβλέπει την πρόσληψη έως 20.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού και στα νομικά τους πρόσωπα. Με βάση την έκθεση του... Γενικού Λογιστηρίου, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί κατά 98% από έσοδα που προκύπτουν από τον φόρο ζύθου και κατά το υπόλοιπο από τα τέλη διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας που κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Όπως σημειώνεται στην τροπολογία, η κατανομή των προς κάλυψη θέσεων ανά νομό και δήμο θα γίνει από την ΚΕΔΚΕ με κριτήρια που συνεκτιμούν την ένταση του προβλήματος της ανεργίας κατά νομό, τη σχέση του τοπικού εισοδήματος σε συνάρτηση με τον εθνικό μέσο όρο καθώς και τις διαρθρωτικές ιδιαιτερότητες της παραγωγικής βάσης κάθε περιοχής.
Σε πρώτη φάση θα κατανεμηθούν 15.000 θέσεις εργασίες, ενώ οι υπόλοιπες θα κατανεμηθούν σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στις τοπικές κοινωνίες.

fimotro

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Επειδή σύμφωνα με το καταστατικο του το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν χαρίζει χρήματα,αλλα δανίζει,στην ουσια οι ΟΤΑ θα επιβαρυνθούν με Δανεια προκειμένου να καλυψουν τις προεκλογικες πελατιακες αναγκες της ''καταλληλότερης''Κυβερνησης.