Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Αίτημα για άρση ασυλίας του Κ. Γείτονα...

...στέλνει στη Βουλή ο ειδικός ανακριτής για το σκάνδαλο της Siemens! Πότε θα συζητηθεί. Η διαφορά με τον Τσουκάτο.


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο ειδικός ανακριτής της υπόθεσης Siemens N. Ζαγοριανός στέλνει μέσα στις επόμενες ημέρες αίτημα στη Βουλή για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα τον οποίο κατονόμασε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, στη γερμανική δικαιοσύνη, ως έναν από τους αποδέκτες "μαύρων χρημάτων". (Ο άλλος ήταν ο ταμίας της ΝΔ Γιάννης Βαρθολομαίος που δεν ζει όμως πια).
Για να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία σχετικά με τον κ. Γείτονα πρέπει να αρθεί προηγουμένως η ασυλία του διότι είναι βουλευτής, σε αντίθεση με τον Θ. Τσουκάτο ο οποίος έχει σταματήσει να έχει αυτή την ιδιότητα από το 2004. Θέμα παραγραφής για τα ενδεχόμενα αδικήματα δεν υφίσταται διότι...

ο κ. Γείτονας φέρεται να προέβη στις όποιες επίμαχες πράξεις (δηλαδή της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπως εικάζεται ότι θα αναφέρεται) όχι ως υπουργός.
Η Βουλή θα πρέπει να αποφανθεί επί του αιτήματος του ανακριτή με μυστική ψηφοφορία όταν συγκληθεί και πάλι η Ολομέλειά της, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου. Αν όμως προκηρυχθούν εκλογές και διαλυθεί προηγουμένως η Βουλή, τότε η εκκρεμότητα θα παραμείνει για την επόμενη που θα έχει πιθανότατα και διαφορετική σύνθεση.

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: