Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Με ασφαλιστικά μέτρα “απειλεί” ο Κόνσουλας τον Υπουργό Άμυνας για την τσιμεντοποίηση του Υμηττού!!!

Για ολιγωρία καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ -Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά και τον καλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει την παράνομη οικοδόμηση των κατοικιών που χτίζονται στην καρδιά του δάσους του Υμηττού, θα προχωρήσει, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας, αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μειμαράκης δεν παρέμβει ώστε να σταματήσουν αμέσως τα έργα που συνεχίζονται, ενώ καταγγέλλει τον πρόεδρο του Σ.Π.Α.Υ- Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά, για ολιγωρία και τον καλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κάτι που όπως τονίζει σε εξώδικό του μέχρι σήμερα αρνείται να πράξει .

Ο κ. Κόνσουλας στο εξώδικο του που απέστειλε σήμερα στον ΥΠ.ΕΘ.Α – και κοινοποίησε και στον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Βύρωνα - διαμαρτύρεται και καταγγέλλει ως παράνομη πράξη την περαιτέρω τσιμεντοποίηση του Υμηττού από τις υπηρεσίες του Υ.ΕΘ.Α, με την οικοδόμηση πολυτελών κατοικιών για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Καλεί δε τον Υπουργό να δώσει εντολή να σταματήσουν άμεσα τα έργα οικοδόμησης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη, με ασφαλιστικά μέτρα, για την προστασία του περιβάλλοντος του Υμηττού και γενικότερα για την προστασία των συμφερόντων των πολιτών της περιοχής.

“ Εάν ο Υπουργός δεν σταματήσει τα έργα στον Υμηττό, έχει χρέος ο Δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του ΣΠΑΥ – που μέχρι σήμερα αρνείται να το πράξει - να προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη”, τονίζει ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Βύρωνα.

Τέλος, επισημαίνει ότι η παράταξη του έχει δεσμευτεί ότι ο Υμηττός πρέπει να διατηρηθεί πράσινος, χωρίς ούτε ένα κυβικό τσιμέντου και ζητάει να απομακρυνθεί το στρατόπεδο και ο χώρος να αποδοθεί στο πράσινο για να το χαίρονται οι πολίτες .

Διαβάστε ολόκληρο το εξώδικο του Παναγιώτη Κόνσουλα...



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ –ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Του Παναγιώτη Κόνσουλα του Ιωάννη, δημοτικού συμβούλ
ου Βύρωνα κατοίκου Βύρωνα, οδός Ελλήνων Αξιωματικών αρ. 33

ΠΡΟΣ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που εδρεύει στον Χολαργό, οδός Μεσογείων 227-231, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣ
Τον Σύνδεσμο Προστασ
ίας και Ανάπτυξης Υμηττού που εδρεύει στον Βύρωνα, οδός Λεωφ. Καρέα αρ. 12, όπως νομίμως εκπροσωπείται.
Το Δήμαρχο Βύρωνα, κ. Νίκο Χαρδαλιά, κάτ
οικο Βύρωνα, οδός Καραολή Δημητρίου αρ. 32-36

-------------------------------------------------

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης με την επωνυμία «Βύρωνας: Ανάπτυξη – Προοπτική», θέλω να εκφράσω εγώ και οι συνεργάτες μου την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση μας για την προσπάθεια τσιμεντοποίησης του Υμηττού με εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα. Καταγγέλλουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους κατοίκους του Δήμου Βύρωνα, αλλά και σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Υμηττού ότι η προσπάθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να οικοδομήσει στο στρατόπεδο Σακέτα πολυτελή διαμερίσματα για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο τελευταίο από τα λίγα πράσινα που απέμειναν στο Λεκανοπέδιο Αττικής, είναι απαράδεκτη, παράνομη, και θα βρει την καθολική αντίσταση των πολιτών της περιοχής μας.
Ο κ. Δήμαρχος Βύρωνα, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΣΠΑΥ, στέλνει ψηφίσματα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε καμιά όμως περίπτωση δεν κινητοποιεί χιλιάδες πολίτες να αντισταθούν στην επιχείρηση «τσιμεντοποίηση του Υμηττού».
Αρνείται ο κ. Δήμαρχος Βύρωνα, όπως έχει υποχρέωση να το πράξει, να ασκήσει κάθε έννομο δικαίωμα προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει την επιχείρηση οικοδόμησης πολυτελών διαμερισμάτων για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, προσβάλλοντας προκλητικά όλους εμάς, τους πολίτες της περιοχής που αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα να διατηρηθεί το πράσινο στον Υμηττό. Η παράταξη μας έχει δεσμευτεί ότι ο Υμηττός πρέπει να διατηρηθεί πράσινος, χωρίς ούτε ένα κυβικό τσιμέντου.
Γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ότι οι αδηφάγοι και αδίστακτοι οικοπεδοφάγοι ανάβουν φωτιές στο χιλιοτραγουδισμένο βουνό, τον Υμηττό. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι το Δημόσιο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προχωρούσε σε περαιτέρω τσιμεντοποίηση του Υμηττού, όταν η καθολική απαίτηση των κατοίκων της περιοχής είναι να απομακρυνθεί το στρατόπεδο Σακέτα, να δοθεί ο χώρος στο Δήμο και να γεμίσει από πράσινο η περιοχή.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη και παράνομη πράξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που τσιμεντοποιεί τον Υμηττό.
ΚΑΛΟΥΜΕ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει εντολή να σταματήσουν άμεσα τα έργα οικοδόμησης της περιοχής.
Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος του Υμηττού και γενικότερα για την προστασία των συμφερόντων των πολιτών της περιοχής.
Ενημερώνουμε ότι εάν ο Υπουργός δεν σταματήσει τα έργα στον Υμηττό, έχει χρέος ο Δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του ΣΠΑΥ να προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη.
Άλλως η παράταξη θα προσφύγει η ίδια στη δικαιοσύνη για την προστασία του περιβάλλοντος του Υμηττού και των συμφερόντων των κατοίκων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς όπου αυτή απευθύνεται προς γνώση και για τις έννομες συνέπειες.


Ο εξωδίκως δηλών

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ
Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009

kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: